KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

AZ ELMÚLT HÚSZ ÉV HÍRE (LENNE)

„Osztrák napilap: Meg kell ismételni az államfőválasztást

Az Österreich napilap belsős körökből úgy értesült, hogy az osztrák Alkotmánybíróság el fogja rendelni az elnökválasztás megismétlését. A testület a jövő héten tárgyalja az FPÖ beadványát, melyben megtámadták a választás eredményét. A jobboldali párt jelöltje csak hajszállal maradt le a Zöldek által támogatott Alexander van der Bellen mögött.

A jövő héten tárgyalja az osztrák Alkotmánybíróság az FPÖ beadványát, amelyben az elnökválasztás eredményét támadták meg. A jobboldali radikális párt jelöltje, Norbert Hofer az első kört megnyerte, ám a második körben végül hajszállal alulmaradt, így az elnökválasztást a Zöldek jelöltje, Alexander van der Bellen nyerte.

Alexander van der Bellen
Alexander van der Bellen

Az Österreich 24 belsős körökből származó értesülések alapján azt írja, hogy az Alkotmánybíróság kénytelen lesz megsemmisíteni az eredményt és új választást kiírni.

Az FPÖ ügyvédje 150 oldalas beadványban taglalja a választási szabálytalanságokat: a 117-ből 94 választási körzet érintett a párt szerint. Hét körzetben olyan személyek számoltak össze több mint 58 ezer szavazatot, akik erre nem is lettek volna jogosultak – állítja az FPÖ. Van der Bellen csak mintegy harmincezer szavazattal előzte meg Norbert Hofert, így már ennyi szavazat is lényeges lehet – teszi hozzá a portál.

Ha tényleg meg kell ismételni a választást, azt októberre írhatják ki.” (Mandiner) 

Mindjárt gyanús volt nekem az egész. Hogy a második fordulóra mégis a zöldek, és persze a levélszavazatokkal.

Ha ez igaz, ha így lesz, az világbotrány! Akkor kap egy vajszínű árnyalatot a híres és dicsőséges osztrák demokrácia, újabb lepel hull le a Nyugatról, és akkor majd megkérdezhetjük az összes bennünket kioktató, arrogáns, köcsög balos meg libsi osztrák faszkalapot, hogy akkor most mi is van?

Hajrá FPÖ, hajrá Hofer!
Bayer Zsolt
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “AZ ELMÚLT HÚSZ ÉV HÍRE (LENNE)

  1. csodálkoznék azon, hogy ott tényleg csalások történtek. Mint kivülállóként, valahogy az teljesen érthetetlen, hogyn a választók így saját véleményükön változtassanak. Ez (szerintem) még evidensebb is volt, mint a Mo-i (a csonka) választások esete 2002 -ben …
    viszont az ilyenek, egy ilyen soha sem maradhat elrejtett, ha a vesztett fél nincs benne a bundában, a csalásban. Ha volt, ha lett volna csalás 2002-ben, akkor az csak abban az esetben lehetett, ha Orbán ebben
    résztvett. Ez olyan, mint pl-ul a 2006 -os eseményeknél is. Ha Orbán nem cinkos a rendori vérengzésekben, akkor azok soha nem történhettek volna meg. Mindíg, mindenütt az ellenzék ágás szemmel nézi, figyeli a hatalomra kerültet azért, hogy azt hibán kapja. Soha semmi csalás nem történhetett Ausztriában, ha ebben az ellenzék nem
    cinkos …

  2. No, igen! A kis osztrákoknál a legkirívóbb a 147 százalékos szavazás egy falucskában. A borítékos szavazatok nem akkor és nem az illetékesek előtti felbontása…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük