KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy liberális professzor kiakadt Ninh Long operaénekes ünnepi öltözete miatt, Orbán Balázs helyre tette

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kiakasztotta a március 15-i ünnepség „patriotizmusa” az amerikai professzort.

Március 15-én a budapesti Múzeumkertben adta elő a Bánk Bán „Hazám, hazám, te mindenem” kezdetű áriáját Ninh Dúc Hoàng Long (Ninh Long), a magyarul éneklő, vietnami származású operaénekes.

Az előadás nem igazán nyerte el a tetszését egy bizonyos Kim Lane Scheppele nevű amerikai jog- és politikatudósnak, aki a Princeton Egyetem munkatársa (egészen pontosan a szociológiai tanszéké), Scheppele Twitter-oldalán kiakadva azt írta: „most már tudjuk, hogy néz ki a patriotizmus Magyarországon! A férfiak 1930-as évekbeli (sic!) katonai ruhát viselnek, a hölgyek pedig úgy öltöznek, mint A szolgálólány meséjében!”

A Twitter-üzenet több szempontból is sántít, erre világít rá Orbán Balázs kontrája is, amelyet szintén Twitteren közölt:

most már tudjuk, hogyan néz ki egy tudatlan liberál-progresszív professzor twittje.

Nem bölcs dolog egy nemzetet kioktatni nemzeti ünnepén úgy, hogy fogalmunk sincs történelméről és hagyományairól. Lehet, hogy Önnek értelmetlen a hazafiság és a hagyományok ápolása, de szerencsére Ninh Long ebben különbözik Öntől”.

Ninh Long egyébként az előadás kapcsán úgy fogalmazott: „tíz év telt el azóta, hogy az első nap VIETNÁMBÓL betettem a lábam a kegyelem földjére, amelyet második hazámnak választottam MAGYARORSZÁG. Hálás vagyok hogy (…) a Magyar Nemzeti Múzeum történelmi színpadán állhatok a nemzet ünnepén”.

Az operaénekes előadása:

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Vietnam igazságos többpólusú világrendet akar

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük