KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Egy amerikai tábornok elismerte, hogy brit kommandósok harcolnak Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő véletlenül elismerte a médiának, hogy brit kommandósok titokban Ukrajnában tevékenykednek. A megjegyzését később eltávolították az eredeti cikkből.

Bryan Fenton tábornokot, az amerikai különleges műveleti parancsnokság parancsnokát az Associated Press kérdezte arról, hogy milyen tanulságokat vonnak le hadereje számára a konfliktusból.

A cikk vasárnap megjelent eredeti változatában az állt, hogy az amerikaiak ezeket a tanulságokat „leginkább brit különleges műveleti partnereik szemszögéből” szerzik meg, akik új megközelítéseket tesztelnek ott. Példaként említette, hogy a brit különleges műveleti erők a RAF pilótáinak tapasztalataiból merítenek tanácsokat a drónok használatával és „azzal, ahogyan egy hajó navigál a Fekete-tengeren”.

A szöveget azóta szerkesztették, hogy eltávolítsák belőle a brit hadsereg ukrajnai konfliktusban játszott szerepét.

Az orosz hadsereg már jóval korábban megvádolta az Egyesült Királyságot, azt állítva, hogy annak katonai személyzete jelentős szerepet játszik az ukrajnai műveletekben. A védelmi minisztérium például „brit szakembereket” vádolt meg azzal, hogy 2022 októberének végén segítettek Kijevnek megtervezni és végrehajtani egy tengeri dróntámadást az orosz Fekete-tengeri Flotta ellen.

Az év elején Olaf Scholz német kancellár megerősítette, hogy brit és francia tervezők segítettek Ukrajnának csapásokat indítani olyan közepes hatótávolságú rakétákkal, amelyeket a két ország biztosított Kijevnek. Németország nem hajlandó hasonló módon bevonni magát – közölte a tisztségviselő, magyarázva, hogy Berlin miért nem adományozza Taurus rakétáit az ukrán erőknek.

A nyugati országok elismerték, hogy kis létszámú katonai személyzetet tartanak Ukrajnában olyan feladatokra, mint a diplomáciai létesítmények védelme vagy tanácsadói feladatok ellátása, de tagadták azokat az állításokat, hogy részt vennének a harcokban.

Amikor Fenton megjegyzéseiről kérdezték, a brit védelmi minisztérium a Business Insider hírportálnak azt mondta, hogy „az egymást követő kormányok régóta fennálló politikája, hogy nem kommentálják a brit különleges erők tevékenységét”.

Ez is érdekelheti:  Szentkirályi Alexandra: megint hazudott a főpolgármester az autókitiltási ügyben

Moszkva az ukrajnai konfliktust az Egyesült Államok által kezdeményezett, Oroszország elleni proxy-háborúnak tekinti, amelyben Washington és szövetségesei egyre mélyebben érintettek.

David Cameron brit külügyminiszter a hónap elején azt állította, hogy Kijevnek „joga van” ahhoz, hogy az országa által biztosított fegyverekkel támadjon mélyen Oroszországon belüli célpontokat. Válaszul Moszkva arra figyelmeztetett, hogy ha ez megtörténik, akkor brit katonai célpontokat vesz célba Ukrajnában és azon kívül is.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük