KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Drónokkal támadták az éjszaka folyamán Rosztovot (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Két drónt „fogtak meg” éjszaka az Oroszország déli részén fekvő Rosztov-na-Don városában – közölte Vaszilij Golubev kormányzó csütörtökön a kora reggeli órákban.

Golubev szerint a légvédelem helyi idő szerint hajnali 3 óra körül lépett működésbe. Az első UAV a város nyugati külvárosa közelében zuhant le, míg a második a belvárosban.

A kormányzó hozzátette, hogy egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, és három épület homlokzata, valamint több autó megrongálódott.

A baleset helyszíne az orosz hadsereg déli parancsnokságának főhadiszállásával szemben fekszik.

Az interneten közzétett videó állítólag a baleset pillanatát mutatja.

A tűzoltók nem sokkal később kiérkeztek a helyszínre:

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester úgy nyilatkozott, hogy egy drón az orosz fővárost vette célba, azt azonban a várostól délkeletre fekvő Ramenszkojéban lelőtték. Elmondása szerint több autó is megrongálódott, egy ember megsérült, de nem szorult kórházi ellátásra.

Még két drónt semmisítettek meg az Ukrajnával közös határon fekvő Brjanszki területen – közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó. Az egyik UAV darabjai egy vasútállomáshoz közeli területre zuhantak.

Ukrajna az elmúlt hónapokban fokozta a dróntámadásokat mélyen az orosz területeken belül, mivel a régóta várt szárazföldi offenzíva eddig nem hozott jelentős eredményeket részére.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Rostov-on-Don, Oroszország, 2020. ©  Sergey Pivovarov / Sputnik

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: