KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Drónkiállítást ért orosz rakétacsapás Ukrajnában

Orosz ballisztikus rakéta csapódott be Ukrajnában, Csernigov városában szombat délelőtt. A támadásnak a jelentések szerint hét halálos áldozata van, több mint százan pedig megsérültek.

Vjacseszlav Csaus, a csenigovi regionális katonai közigazgatás vezetője Telegram-csatornáján közzétett videóban közölte, hogy az áldozatok között egy gyermek is van. Igor Klimenko belügyminiszter közlése szerint az áldozatok közül néhányan egy ortodox szertartás után éppen a templomból távoztak, amikor a rakéta becsapódott a városközpontba.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy videót tett közzé, amelyen a Csernigovot ért támadás nyomán megrongálódott járművek és épületek, valamint törmelékek láthatóak. Zelenszkij üzenetképpen ismételten terrorista államnak nevezte Oroszországot és arra hívta fel a világot, hogy álljanak Ukrajna mellé és még több fegyverrel támogassák Kijevet.

Oroszország többször is kijelentette, hogy civil területeket, célpontokat nem támad. Közben az Unian ukrán média arról számolt be, hogy a támadás fő célpontja egy színházépület volt, ahol drónkiállítást rendeztek.

A kiállítás egyik szervezője a közösségi médiában arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyi hatóságok zöld utat adtak a rendezvénynek. Hozzátette, hogy a pontos helyszínt csak a regisztrált résztvevőknek küldték ki néhány órával a kezdés előtt. A résztvevők adatait mostanra átadták az ország belbiztonsági szolgálatának, az SBU-nak, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy az egyik látogató kiszivárogtatta a helyszín helyét az oroszoknak.

Csernyigov városi tanácsa a maga részéről tagadta, hogy tájékoztatták volna a kiállításról, és hogy engedélyt adtak volna annak megrendezésére.

Ez is érdekelheti:  Az ukránok tudják jól: „az Európai Unió úgysem védi meg a magyarokat”

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Csernigov, a színház épülete / fotó t.me/dmytro_lubinetzs

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük