KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Drámai mértékben nőtt a fegyvergyártás Oroszországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Többszörösére nőtt a fegyver- és lőszergyártás Oroszországban a Moszkva és Kijev közötti konfliktus 2022-es kirobbanása óta – közölte a Rosztec védelmi konglomerátum vezetője.

Szergej Csemezov Mihail Misin orosz miniszterelnök pénteki tájékoztatóján elmondta, hogy az orosz hadsereg által a konfliktusban használt fegyverek mintegy 80 százalékát a Rosztek szállítja.

A Vlagyimir Putyin elnök utasítására 2007-ben létrehozott konglomerátumhoz több mint 800 kutató és gyártó szervezet tartozik az orosz védelmi szektorban.

„2022-hez képest a harckocsik gyártása és felújítása gyárainkban három és félszeresére, a könnyű páncélozott járműveké pedig háromszorosára nőtt”

– mondta a Rostec vezetője.

Tízszeresére nőtt az önjáró tüzérségi lövegek gyártása, 14-szer több vontatott löveg készül, és megduplázódott a többszörös rakétaindító rendszerek (MLRS) gyártása.

A harckocsik és gyalogsági harcjárművek lőszereinek gyártása 900%-kal, a tüzérségi lövedékeké 600%-kal, az MLRS-ek lőszereinek gyártása pedig 800%-kal nőtt. Háromszor annyi irányítatlan rakétát gyártanak a nehéz légvédelmi rendszerekhez

– mondta Csemezov.

A Rostec vezetője szerint a konfliktus során új típusú felszereléseket is bevezettek, például a TOS-2 nehéz lángszóró rendszereket, amelyek termobarikus robbanófejjel ellátott lőszerek kilövésére alkalmasak, és „széles körben használják őket a katonai műveleti területen”. A Zemledeliye távoli aknavető rendszereket is gyártják, valamint Krasnopol irányított lövedékeket, Kub lőszereket és UAV-k számára irányított rakétákat.

A Rostec a JSC Tactical Missiles Corporationnel (KTRV) is együttműködik a szabványos repülőbombák siklómodulokkal és irányítórendszerekkel való felszerelésén – mondta.

A Washington Post márciusban arról számolt be, hogy a nagy távolságokra képes és nagy pontosságú siklóbombák használata „drámaian megnövelte” az orosz légierő hatékonyságát. Az Independent a múlt hónapban azt írta, hogy ezek a lőszerek „megváltoztatták” a Moszkva és Kijev közötti konfliktus arculatát.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken megerősítette, hogy az ország erői folytatják az ukrán védelmi állások „szétverését” a teljes frontvonal mentén. Oroszország területi térnyerése az év eleje óta 547 négyzetkilométert tett ki, míg Ukrajna a miniszter szerint több mint 111 ezer katonát és mintegy 21 ezer nehézfegyvert veszített el ebben az időszakban.

Ez is érdekelheti:  Megerősítve: életét vesztette az iráni elnök

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük