KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: David Pressman amerikai nagykövet figyelmébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Szent Korona Amerikából történt hazatérésének 45. évfordulója alkalmából január 6-án, pénteken rendezett ünnepi megemlékezésen David Pressman, az USA budapesti nagykövete is felszólalt. Sajnos e beszéd a megemlékezésen túl aktuálpolitikai utalásokat is tartalmazott. Azért sajnos, mert amíg a Szent Korona 45 év előtti hazatérése is, meg az ezen eseményre történő mostani megemlékezés is osztatlan örömünkre szolgált, Pressman nagykövet ekkor elhangzott némely aktuálpolitikai utalásai már korántsem arattak ilyen egyértelmű és osztatlan tetszést.

Magyarország jelenlegi vezetői többször is hangsúlyozták az elmúlt évtizedben, hogy nem nyugatbarát és nem keletbarát politikát folytatnak, hanem politikájuk EGYÉRTELMŰEN MAGYARBARÁT. Ezt, – véleményem szerint – mindenkinek tudomásul kell vennie, még a világ vezető hatalmait Hazánkban képviselő diplomatáknak is. De hogy ennél konkrétabban fogalmazzak, az Egyesült Államokat itt, Budapesten képviselő nagykövetnek is el kell fogadnia, tudomásul kell vennie, hogy országunk vezetői – a lakosság döntő többségének egyetértésével – MAGYARBARÁT külpolitikát folytatnak.

Pressman nagykövet szerint ugyanis e viharos időkben el kell döntenünk, hogy kik a barátaink. Putyin orosz elnök például Pressman nagykövet szerint „egy maradvány a múltból.”

Mi, sokan az egyszerű, hétköznapi magyar állampolgárok közül, bizony jobban örültünk volna, ha a Szent Korona 45 év előtti hazatérésének ünnepi megemlékezését senki sem köti össze aktuálpolitikai utalásokkal. Egyrészt azért, mert a magyar Szent Korona hazatérése és Putyin orosz államelnök között képtelenek vagyunk bármiféle összefüggést találni. Az orosz elnök személyének szóbahozatala kapcsán méltán kérdezzük: hogyan került Pressman nagykövet révén a csizma az asztalra? Másrészt Pressmann nagykövet annak eldöntésére is felhívta a figyelmünket -mint ha azt mi nem tudnánk, – hogy e viharos időkben el kell tudnunk dönteni, hogy kik a barátaink?

Ezzel kapcsolatosan ki kell jelentenünk, hogy mi, magyarok minél több barátot és minél kevesebb ellenséget (utóbbiból lehetőleg egyetlen egyet sem) kívánunk magunknak. Méghozzá úgy, hogy a Szent Korona hazatérésének évfordulóján is a MAGYAR ÉRDEKEKÉRT állunk ki, akár az évek többi napjain…

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter, a „politikus” – avagy a pszichopata, a tömegpszichózis és az impotencia

Mi nem akarunk a bíró szerepében tetszelegni, mi nem adunk igazat egyes országok vezetőinek úgy, hogy más országok igazát elvitatnánk. Mi, a MAGYAR ÉRDEKEKET szem előtt tartva, minden más országgal igyekszünk „baráti” kapcsolatokat ápolni! Ha ez Pressman amerikai nagykövetnek esetleg nem tetszik, hát őszintén sajnáljuk. Mondhatnánk: sorry!

De meg kell nyugtatnunk Pressman nagykövetet: ez ezután is így lesz!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük