TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Az Elabe francia közvélemény-kutató szerint Macron legnagyobb riválisává Marine Le Pen lépett elő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Most, szinte órákkal a magyar országgyűlési képviselői választások előtt, természetesen minden más hírt háttérbe szorít nálunk ez a kiemelkedően fontos belpolitikai esemény. Figyelmünket csaknem kisajátítják a választások, – meg persze – az orosz-ukrán háború hírei…

Ám ebben a hónapban, áprilisban lesznek a francia elnökválasztási fordulók is, – 10-én az első, 24-én a második-, s ezek jelentősége Európa jövőjét illetően ugyancsak kiemelkedő. A fő kérdés az, hogy marad-e a bevándorlás párti Emmanuel Macron hivatalban lévő elnök továbbra is Franciaország első számú vezetője, vagy az ugyancsak az államelnöki tisztért induló három jobboldali, bevándorlás ellenes aspiráns egyike lép a helyére?

Most, pár nappal az első forduló előtt az Elabe francia közvélemény kutató közzétette legújabb felmérését. Eszerint továbbra is Emmanuel Macron a legesélyesebb a végső győzelemre, noha a különbség csökkent közte és három jobboldali kihívója közül a jelenleg legesélyesebbnek tűnő Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés jelöltje között. Ez a különbség mára elég csekély, ha a választások most lennének, Macron 52,2 %-ot, míg Le Pen 47,5 %-ot érne el a döntő, második fordulóban.

Érdekes, hogy az orosz-ukrán háborúban történt közvetítői fellépése Macronnak kedvezett. Ám francia megfigyelők szerint most, a versengés végső stádiumában ismét belföldi témák kerülnek majd előtérbe, ami a kampányát főleg ilyen témákra építő Le Pennek kedveznek majd…

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Kiemelt képen: Marine Le Pen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A nemzeti civilek így látják: Stoltenberg eljött megzsarolni minket - titkos egyezség a főhadvezérrel?

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük