KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donald Trump hivatalosan is a republikánusok elnökjelöltje

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NEM A KONVENCIÓK EMBERE

Formaság volt ugyan, de fontos döntés született.

Hivatalosan is elnökjelöltjévé választotta Donald Trumpot a Republikánus Párt, így biztossá vált, hogy a novemberi amerikai elnökválasztáson a New York-i üzletember indul a párt színeiben.


A 69 éves milliárdost a republikánusok clevelandi konvenciójának második, keddi napján választották meg a párt elnökjelöltjének. Trump formális jelölését Jeff Sessions alabamai szenátor jelentette be, majd az ábécé-sorrendben szólított tagállamok nevében egy-egy delegátus nyilvánosan és hangosan közölte, hogy kit támogatnak.
Donald Trumpnak 1237 küldött támogatására volt szüksége, ezt már New York államnál – ahonnan származik – megszerezte.
Jelöltségét legidősebb fia, Donald Trump Jr. jelentette be, aki három testvérével együtt csatlakozott a New York-i küldöttséghez. Az ifjabb Trump úgy fogalmazott, apja nagyon büszke a mozgalomra, „ez ugyanis nem csak egy egyszerű kampány”.
Donald Trump egyedüli esélyesként érkezett a hétfőn kezdődött konvencióra, de a keddi szavazáson rajta kívül Ted Cruz texasi, Marco Rubio floridai és Rand Paul kentucky szenátor, valamint John Kasich ohiói kormányzó, Ben Carson idegsebész és Jeb Bush volt floridai kormányzó is kapott voksokat – az előválasztási folyamatban elért eredményeik alapján.
Trump végül 1725, Cruz 475, Kasich 120, Rubio 114, Carson hét, Bush három, Rand Paul pedig két szavazatot könyvelhetett el a voksolást elnöklő Paul Ryan, a képviselőház elnöke ismertetése szerint.
A döntésüket bejelentő delegátusok pár szóval bemutatták államukat és némelyikük arról is beszélt, hogy miért adja a voksát az elnökjelöltre.
Amerikai Szamoa szószólója például fontosnak tartotta kiemelni, hogy bajnokjátékost adtak az amerikaifutball-ligának, a Kalifornia döntését bejelentő delegátus pedig azt hangsúlyozta, hogy a mellette álló fiainak munkát és boldogabb jövőt szeretne, állama ezért is adja valamennyi delegátusa voksát Donald Trumpra. Idaho küldöttje ugyanakkor azt ecsetelte hosszasan, hogy az állam szilárdan republikánus és büszke a híres krumplijára.
Trump nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy őt választották a párt elnökjelöltjévé.
A konvenció résztvevőihez intézett videoüzenetében úgy fogalmazott, nem egy kampány, hanem egy mozgalom élén áll.
„Az elnökválasztási folyamatnak ez a szakasza lezárult… mozgalom lett, de végig kell mennünk” az úton – fogalmazott Trump, aki azonban csak csütörtökön elmondandó beszédében fogadja el hivatalosan is az elnökjelöltséget.
Trump ezúttal nem szabadon beszélt, hanem súgógépről olvasta fel üzenetét. „Ezt a pillanatot soha nem felejtem el” – mondta, s hangsúlyozta, hogy „együtt történelmi eredményt értünk el”, mert a republikánus párt történetében soha ilyen sokan nem szavaztak egy jelöltre.
„Ismét naggyá tesszük Amerikát, novemberben győzni fogunk” – búcsúzott híveitől a republikánusok elnökjelöltje.

forrás: foter.ro, béel, 2016. július 20. szerda, 09:04

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük