KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Demokratikus erőszakot” akar a totálisan elborult baloldali értelmiség

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dögrováson van az Orbán-rendszer, nem szeretnék a helyükben lenni – mondta köszöntőjében Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet (EKINT) elnöke, bukott államfő-jelölt a kétharmados többséggel negyedszer kormányzó kabinetről a Legyen köztársaság! fesztivál – Élet az autokráciában című rendezvényen. A leszavazott köztársaságielnök-jelölt úgy vélekedett, hogy Magyarországon az emberek 2010 óta autokráciában élnek, aminek soha nem lehet tudni, hogy mikor következik el a végnapja.

Az esemény egyik panelbeszélgetésén Ungváry Rudolf író kijelentette: állítólag egy ellenzéki rendezvényen vannak, ám

ebben a rendszerben az ellenzékiség a rendszer fenntartását szolgálja, és arra való, hogy demokráciának álcázzák azt, ami van, holott ez a rendszer nem demokrácia.

Még akkor sem az, ha látszólag léteznek a demokratikus intézmények és a választások. Hangsúlyozta: a jelenlegi rendszer a klasszikus fasizmus demokráciával álcázott legújabb, leghatékonyabb változata. Ungváry ezekkel a jelzőkkel még csak bemelegített, mint utóbb kiderült.

„Fasisztoid diktatúra uralkodik”

Szerinte ennek a rendszernek az a lényege, hogy a klasszikus fasizmus olyan változata, amelyre nem alakult ki a politikai immunitás. Ezután azt kezdte fejtegetésbe, hogy a hitleri rendszer is autokrata volt, illetve hogy minden fasiszta rendszer populista is egyben. – Aki azt beszopja, hogy most demokrácia van, az a rendszert támogatja – fogalmazott mérsékelt választékossággal az író.

Ezután talán az sem okozott meglepetést, amikor párhuzamokat keresve, az időben 79 évet visszalépve a zsidóság deportálását hozta szóba, amit szerinte Magyarországon a lakosság egyetértésével tudtak végrehajtani, összehasonlítva Dániával, ahol csak 1500 zsidót deportáltak, mivel ott az emberek ezzel nem értettek egyet. Egy zavaros gondolatmenetben azt fejtegette: „a fasizmusnak nem voltak ellenzéke azok, akik fasisztaellenesek voltak”, majd itt végképp elvesztette a hallgatóság a fonalat.

Legitim, demokratikus erőszak

Kiemelte: ezt a rendszert egy választási győzelemmel nem lehet legyőzni, mert gazdaságilag beágyazta magát, és rövid idő alatt, új választásokkal megint hatalomra fog kerülni.

– hangoztatta az író. Úgy érezte, hogy aki a jelenlegi rendszert nem fogadja el, az ellenség, és bár most nincs fajelmélet és militarizmus, de azért nézzék meg, merrefelé tendál a rendszer. Némi erőgyűjtés után aztán újrakezdődött fasisztázás. Ungváry Rudolf „a fasizmus álcázott formájára” példaként a Klubrádió esetét hozta fel, ami ugyan létezhet, de mivel csak interneten sugároz, így mégsem befolyásolja túlságosan a közvéleményt.

A fasisztoid rendszerben nem lehet megúszni a dolgokat, csúnyán rá fognak faragni

– fenyegetőzött az író. Hozzáfűzte: ennek a rendszernek azt a legitimitását kell szavakkal megsemmisíteni, hogy ez demokrácia.

A Molnár János teljes cikke a Magyar Nemzet oldalán, ide kattintva olvasható.

Kiemelt képen: (balról jobbra) Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai vezetője, Nemény András, Szombathely, Pikó András, a VIII. kerület és Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere a tavaly októberi Legyen köztársaság! fesztiválon (Fotó: Havran Zoltán)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “„Demokratikus erőszakot” akar a totálisan elborult baloldali értelmiség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük