KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Danyilov: minden ukránnak harcolnia kell

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyetlen ukrán állampolgár sem mentesülhet az alól, hogy hazáját szolgálja és segítse az Oroszországgal zajló konfliktusban – hangsúlyozta Olekszij Danyilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára.

A Liga médiának adott csütörtöki interjújában Danyilov “alapvető igazságnak” nevezte azt az elképzelést, hogy minden ukránnak “háborút kell vívnia vagy szolgálatot kell teljesítenie”.

“Nem szabad meglepődni. Meglehetősen bonyolult világban élünk, ahol meg kell védenünk az országunkat, miközben a szomszédunk őrült” – tette hozzá.

Kitért Ben Wallace volt brit védelmi miniszter nemrégiben a Telegraph című brit napilapban megjelent cikkére is, amelyben rámutatott, hogy “a fronton lévő [ukrán] katonák átlagéletkora meghaladja a 40 évet”, és azt javasolta, hogy Kijevnek át kellene értékelnie a mozgósítás mértékét, több fiatalt besorozva.

“Ami a korosztályt illeti, az az elképzelés, hogy a háborút csak a lövészárkokban … vívják, már a múlté” – mondta Danyilov, hozzátéve, hogy számos modern katonai rendszer képes harcba szállni, miközben hátul állomásozik. Azt az elképzelést is “kissé torznak” nevezte, hogy az ukrán hadseregben mindenkinek fiatalnak kell lennie.

Arra a kérdésre, hogy Kijev tervezi-e a hadseregének egy részének leszerelését, különösen azoknak a katonáknak a leszerelését, akik már több hónapja harcolnak, a tisztviselő nem kívánt nyilatkozni és arról sem, hogy az ország vezető tisztségviselői egyáltalán tárgyaltak-e a kérdésről. Hozzátette azonban, hogy ha döntés születik, annak törvény formájában kell történnie.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem sokkal az Oroszországgal folytatott ellenségeskedések kezdete után általános mozgósítást hirdetett, megtiltva a 18 és 60 év közötti férfiak többségének, hogy elhagyja az országot. Az akciót azonban burjánzó korrupció árnyékolta be, az ukrán elnök augusztusban elbocsátotta az összes regionális vezető sorozó tisztviselőt.

Ugyanekkor Zelenszkij azt is közölte, hogy az ukrán hadsereg azt várja, hogy fokozza a mozgósítási erőfeszítéseket, bár még nem írta alá azt a törvényt, amely a mozgósítás során 27-ről 25 évre csökkenti a sorkötelezettségi küszöböt.

Ez is érdekelheti:  Irán megfenyegette az Egyesült Államokat

Múlt hónapban Szerhij Rahmanyin, az ukrán parlament katonai bizottságának tagja azt jósolta, hogy Kijev valószínűleg több embert próbál majd besorozni, hogy az ellentámadás közepette pótolja a veszteségeket.

Kijev június elején indított nagyszabású előrenyomulást az orosz vonalak ellen, de azóta sem tudott érdemi előrelépést elérni. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán azt mondta, hogy Ukrajna “vesztésre áll”, hozzátéve, hogy csapatai a magas veszteségek közepette a morál csökkenésétől is szenvednek. A múlt hónapban azt állította, hogy Kijev több mint 90 ezer katonát veszített az offenzíva kezdete óta.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük