KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csillagocska, Botkácska, vodkácska

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Humor, móka, kacagás – az MSZP bemutatta 21. századi arcát az egyetemisták és főiskolások velencei fesztiválján. Volt pártelnök vörös csillagos műtetkóval, Botka-vodka Kunhalmival és esélyegyenlőség-szívecske is.

 A Pesti Srácok több forrásból megerősített információi szerint tegnap többen feltűnően nem mostak kezet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT). Ha valaki azt gondolná, hogy ez a megjegyzés a jövő elitjének tisztálkodási szokásaira vonatkozik, nagyon téved. A Velencei-tónál ejtőző fiatalok e gesztussal egy nagy ember előtt tisztelegtek: szombaton maga Molnár Gyula MSZP-elnök jattolt végig az EFOTT-on.

Elsőként természetesen a szocialista ifjúság köszöntötte lánglelkű vezetőjét. Ott voltak mind a négyen, sőt volt sátruk, zászlójuk és egy Kunhalmi Ágnesük is. A budapesti MSZP-elnök kérdezte: „hol van a Botka Laci, csak nincs valami feszkó?” Molnár mondta, hogy minden rendben, csak éppen Egyiptomban nyaral. A fiatalok rosszallását látva finomított: „a Laci búvárkodás közben is árnyékkormánya tagjait keresi!”

Az ifjak ennek ellenére csalódottak voltak, hiszen forradalmi meglepetéssel várták a miniszterelnök-jelöltet. Vörös egyenpólót öltöttek, amin az Absolut Botka felirat szerepelt. Molnár Gyula elmosolyodott: még, hogy az MSZP-seknek nincs humoruk?! Legutóbb akkor kacagott ekkorát, amikor Barack Obama elnökségét piros masnis baracklekvár árusításával ünnepelték egy pártkongresszuson. Botka-vodka, Obama-barack, ezt rendelje a szocialista ifjúság! Ez kell a fejlődő szervezetnek!

„Mert hát fejlődnek a gyerekek” – morfondírozott el a pártelnök. Itt van ez az Ágika is, ki gondolta volna, hogy ő lesz a párt első számú nőpolitikusa? Most is milyen csinoska! Ez a tetoválás-festés is csak az ő ötlete lehet, olyan fiatalos, 21. századi dolog ez. Meg roppant politikus. Olyan, mint a Magyar Szocialista Párt baloldalisága: bármikor lemosható.

Kunhalmi lelkesen javasolta, hogy a pártelnök is vállaljon be egy műtetkót. Van például kitűnő hangjegy-sablonja, az most nagyon trendi. Aztán elvigyorodott, és Molnárra kacsintva elővett egy csillagmintát és egy vörös sprét: inkább ilyet fúj főnökére, „akár egy jó kommunista”.

Molnár erre majdnem rosszul lett, szinte belefehéredett ingébe. De mivel tévékamerák és fotósok is előkerültek közben, inkább bevállalta. Aztán legyintett, mondván, a társadalmi kényszer alatti alkoholfogyasztásra sok minden rákenhető. Azért inge ujját kicsit lejjebb gyűrte: ezek a vörös csillagos, vörös dzsekis dolgok a szoci nagymamáknak, és nem kifelé vannak szánva…

Ezen mélázva aztán meg is bánta, hogy nem kért a másik kezére is egy tetkót. Egy szép rózsaszín szívecskét. Egyik közönségnek ezt, a másiknak azt a kezét nyújtaná, az lenne aztán a pártpropaganda!

Mert hát azt már megmagyarázták neki nyugati elvtársai, hogy a vörös módit csak megszokásból és megtévesztésül kell használni az öregek számára. Az új és helyes a rózsa- vagy szivárványszín. A modern baloldalnak szakítania kell a régi dolgokkal: nem a dolgozóknak, hanem a „progresszív értelmiségnek” kell megfelelni! Ezt a „szakmát” a multik is támogatják!

Rózsaszín esélyegyenlőség-szívecske kell! Ez képviseli az új baloldalt, az új MSZP-t!

Jobb munkakörülményeket a dolgozóknak! Azaz legyen mindenhol gender-vécé, és szivárványszínű névkártyát is viselhessen a Tesco-pénztáros.
Munkás-szolidaritást! Azaz fogadjuk be a migránsokat!
Erős szakszervezeteket! Azaz védjük meg a „baráti” civil szervezeteket!
Esélyegyenlőséget az oktatásban! Azaz állami támogatást és előjogokat a CEU-nak!

Molnár Gyula elégedett volt. És még neki mondták, hogy nem tud programot írni! Ezt a pár pontot is kiötlötte, mialatt a diákszervezetek vezetőivel tárgyalt Velencén. Hogy ők ösztöndíjemelésről, meg ilyenekről beszéltek? Ja, azt is megígérte nekik. Megígér ő mindent.

A jól végzett munka tudatával ballagott a kijárat felé. A szocialista ifjúság még mindig négyen volt, tartották a frontot. Kunhalmi viszont meglepetést tartogatott, bemutatta az MSZP új csodafegyverét: a pártemblémás fidget spinnert.

A magyarra talán ujjpörgettyűként fordítható bizbasz lényege egy golyóscsapágy, amelyre rá van erősítve három műanyag körszerűség. Ha a csapágyra ütünk, ez a nagyszerű szerkezet elkezd pörögni. Hogy mire jó? Igazából semmire. De lehet pörgetni, forgatni, bigyózni, át lehet festeni, zsebre lehet vágni.

Teljesen olyan, mint a Magyar Szocialista Párt.

Máté T. Gyula

Máté T. Gyula

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Csillagocska, Botkácska, vodkácska

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük