KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csehország „segítséget” nyújt a hadköteles ukrán állampolgároknak a hazatéréshez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Radio Prague Internacional tudósítása nyomán írja az rbc.ua, hogy Csehországban elindították az ott menedékre talált ukrán állampolgárok hazatérését segítő programot – számol be a Kárpát Hír.

A cseh belügyi tárca által elindított projekt értelmében a cseh állam segítséget nyújt a hadköteles ukrán állampolgároknak a hazatéréshez. A cseh kormány 5,5 millió koronát különített el erre a célra. Az elképzelés szerint legfeljebb 400 hazatérni kívánó ukránnak fizetik a buszjegyet és harminc személyt készek betegszállító gépkocsival Ukrajnába fuvarozni. A menekültek önkéntes alapon egy alkalommal élhetnek a felkínált lehetőséggel.

A portál értesülése szerint Csehországban mintegy 339 000 háború elől oda menekült ukrán állampolgár él. A cseh állam június 1-től szigorította az ukrán menekültek szociális támogatását, amely az államilag támogatott lakhelyek megszüntetését jelenti. Az ukránok mostantól saját maguk kénytelenek gondoskodni a lakhelyekről – olvasható a Kárpát Hír oldalán.

Végtelenül elgondolkodtató a cseheknek ez a fajta „segítőkészsége” pláne annak a fényében, hogy így gyakorlatilag a halálba küldik ezeket az embereket. Ezek szerint így működik a csehek szláv testvérisége.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ukrajnai menekültek Prágában / Archív fotó

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Az orosz offenzíva folytatódik, ha Ukrajna visszautasítja Putyin javaslatát

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük