KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csehország ENSZ-ből való kilépését szorgalmazza a cseh védelmi miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jana Černohová, a cseh védelmi minisztérium vezetője Csehország ENSZ-ből történő kilépését szorgalmazta október 29-én, miután annak közgyűlése határozatot fogadott el a közel-keleti helyzetről. A cseh miniszter szerint a dokumentum „a terroristák támogatását tükrözi”.

„Csak 14 ország, köztük a miénk is (Csehország – szerk.), szólalt fel a Hamász terroristái által végrehajtott példátlan terrortámadás ellen, hangosan és világosan! Szégyellem magam az ENSZ miatt” – írta  az X (korábban Twitter) közösségi hálózaton.

A cseh védelmi minisztérium vezetője emlékeztetett arra a sok izraeli civilre, akiket a Hamász harcosai öltek meg. A militánsok Izrael elleni támadását az al-Kaida iszlamista csoport (Oroszországban betiltott terrorszervezet) 2001. szeptember 9-i, Egyesült Államokbeli terrortámadásaihoz hasonlította.

Cernochova szerint Csehországnak nincs mit várnia egy olyan szervezettől, „amely terroristákat támogat és nem tartja tiszteletben az önvédelemhez való alapvető jogot”.

„Szálljunk ki belőle” – sürgetett.

Október 27-én az ENSZ Közgyűlése (GA) elfogadta a 22 arab országot képviselő Jordánia által beterjesztett határozatot, amely azonnali tűzszünetet követel a palesztin-izraeli konfliktusövezetben. A határozat mellett 120 ország – köztük Oroszország – szavazott, 14 ellene, 45 tartózkodott. Eli Cohen izraeli külügyminiszter ezt követően kijelentette, hogy Izrael elutasítja a tűzszünetre vonatkozó felhívást, és folytatja a Hamász elleni harcot.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Jana Černohová, a cseh védelmi miniszter / Fotó: Svoboda Jaroslav | Forrás: ČTK

Ez is érdekelheti:  Társadalmi és politikai demencia a kegyelmi ügyben…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük