KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Cseh tábornok: Túlértékelik az Ukrajnába küldött Leopard tankok szerepét – megsemmisíthetők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kijevnek szállított német Leopard harckocsik túlértékeltek és nem „csodafegyverek” – mondta Jiří Šedivý tábornok, a cseh hadsereg volt vezérkari főnöke a Czdefence magazinnak adott interjúban, amelyről a RIA Novosztyi számolt be.

„A törökök Leopárdokat használtak az Iszlám Állam elleni szíriai hadműveletben és alig néhány hadművelet során legalább tíz darab semmisült meg”

– mondta a tábornok.

Bírálta a nyugati politikusokat is, amiért gyakorlatilag nem ismerik a valós ukrajnai helyzetet, valamint a kijevi katonai és politikai vezetés ellentmondásos kijelentéseit a fronton elszenvedett veszteségekről és sikertelenségekről. A tábornok ugyanakkor utalt az amerikai vezérkari főnökök egyesített vezérkarának vezetője, Mark Milley tábornok kritikus kijelentéseire az ukrajnai helyzettel kapcsolatban.

Korábban a német védelmi minisztérium közölte, hogy március 27-én 18 darab Leopard 2 A6-os harckocsi érkezett Ukrajnába. Múlt szerdán a portugál védelmi minisztérium közölte, hogy Kijev további három Leopard 2A6 harckocsit kapott. Másnap az El Pais című napilap spanyol kormányzati forrásokat idézett, amelyek szerint Madrid „közvetlenül a húsvét után” adja át Ukrajnának az első hat Leopard harckocsit.

Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a múlt héten egy kongresszusi meghallgatáson túlzónak nevezte Volodimir Zelenszkij céljait, amelyek között szerepel a Krím „visszaadása” is. Megismételte, hogy az Egyesült Államok nem folytat háborút Oroszországgal, csak segít Ukrajnának a területi integritásért folytatott harcban.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Leopard 2A6 harckocsi manőverezik a német hadsereg 203-as harckocsizó-zászlóaljának bázisán, az augustdorfi Rommel tábornagy laktanyában Boris Pistorius német védelmi miniszter látogatásának idején. (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük