KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Csak az ukránok használhatják ingyen a BKV-t, a kárpátaljai magyarok nem – Karácsony Gergely esete az ostoba magyarellenességgel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Valami egészen elképesztő, amit Karácsony Gergely meglépett. Még a látszatra sem ad. Kezdte ott, hogy kitette a városházára az ukrán zászlót, ami finoman szólva is aránytévesztés, de ezek szerint vannak mélyebb meggyőződésbeli megfontolások is. De mi is történik?

Péntektől átmenetileg ingyen utazhatnak az ukrajnai menekültek a főváros közösségi közlekedési járművein, hétfőtől pedig információs centrumot alakít ki a fővárosi önkormányzat a Nyugati téri aluljáróban – jelentette be a főpolgármester csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely közölte, az átmenetileg, április 15-ig biztosított ingyenes utazáshoz a menekülteknek igazolniuk kell, hogy ukrán állampolgárok. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy sajnos a magyar állampolgársággal rendelkező Ukrajnából menekülőknek egyelőre nem tudják biztosítani ezt a lehetőséget, mert ők nem kaphatnak menekültstátuszt, de remélik, hogy a kormány mielőbb orvosolja ezt a problémát.

Ezt meg mégis mi a jó franc magyarázza? Mert a magyarellenes ostobaságon kívül nemigen találunk magyarázatot.

Próbáljuk megfejteni, ehhez hívjuk segítségül a józan paraszti észt. Tehát az utazáshoz igazolniuk kell, hogy ukrán állampolgárok. Na mármost, a kárpátaljai magyarok vélhetően döntő többségben ukrán állampolgárok is, amellett, hogy sokan közülük felvették az magyar állampolgárságot is. Teljesen indokolatlan tehát kiemelnie, hogy a magyar állampolgársággal rendelkezők számára nem biztosított az ingyenes utazás…

A menekültstátusznak pedig ehhez semmi köze egyelőre, hiszen, mint fogalmazott, az ukrán állampolgárság a feltétel, és ez már péntektől él, a menekültstátuszt pedig nem adják meg pár napon belük, így egész érthetetlen, mit hadovál össze ezzel kapcsolatban.

De rendben, tételezzük fel, jöttek Kárpátaljáról olyan nemzettestvéreink is, akik kizárólag magyar állampolgársággal rendelkeznek, esetükben, mivel Ukrajna nem EU-tag, kell lennie pecsétnek dátummal az útlevelükben, tehát kiválóan igazolható, mikor lépték át a gúnyhatárt.

(De ez abban az esetben is megoldás lehetne, ha az ukrán állampolgárság mellé a későbbiekben a menekültstátuszt is hozzácsapja, mert az világos, hogy magyar állampolgár nem kaphat Magyarországon menekültstátuszt, de az útlevele alapján igazolható volna, hogy valóban menekült.)

Ez is érdekelheti:  Bosznia-Hercegovina felfüggesztette egyik diplomáciai egyezményét Magyarországgal

Ezek nem bonyolult dolgok. De úgy látszik, a főpolgármester képességeit meghaladták, itt tartunk tehát. Hurrá…

Lantos János – Kuruc.info

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük