KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CNN: Elon Musk felszólította a Pentagont, fizesse ki Ukrajna számláját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elon Musk cége, a SpaceX arra kérte az amerikai hadsereget, hogy fizessék ki az ukrajnai Starlink műholdas internetszolgáltatást, mivel a cég honem fedezheti tovább a műveletek költségeit – derül ki a CNN birtokába került dokumentumokból.

A múlt hónapban a Pentagonnak küldött levelében a SpaceX felvázolta pénzügyi nehézségeit, és arra kérte a kormányt, hogy kezdje meg a Starlink szolgáltatásainak ellentételezését, amelyet Ukrajnának nyújtott, ami már több mint 120 millió dollárt jelent az év végéig és további 400 millió dollárba kerül a következő 12 hónapban.

„Nem áll módunkban tovább finanszírozni Ukrajna részére a szolgáltatást meghatározatlan ideig finanszírozni” –  közölte a SpaceX kormányzati értékesítési igazgatója.

A SpaceX a konfliktus február végi kezdete óta finanszírozta az internetkapcsolatot a katonai hadműveletek koordinációjához, amelyek ennek megszüntetésével nem lennének képesek a katonai műveletek kommunikációs koordinálására.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: © Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket a Getty Image

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: