KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Civilnek mutatják magukat az ukrán fegyveres erők Harkov közelében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hadsereg tagjai civileknek adják ki magukat, miközben a Harkivi területen lévő állások között mozognak – közölte az orosz fegyveres erők egyik tüzérségi egységének parancsnoka a RIA Novosztyival.

„Az ellenség olyan taktikát alkalmaz, hogy civileknek álcázza magát, civil autókban, civil ruhában utazik. Azonosítani tudjuk őket a golyóálló mellény és a fegyverek alapján” – mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

Elmondása szerint ilyen taktikát elsősorban az UAV-irányítók alkalmaznak.

„Civil autókba szállnak be, és házakból hajtanak ki az indítóhelyre, vagy fordítva, onnan próbálják megfigyelni a csapatainkat, és indítják a drónokat. Többször megfigyelték: onnan, ahová ezekkel az autókkal kihajtanak, vagy drónok (felderítők. – a szerk. megjegyzése), vagy FPV-drónok indulnak”

– tette hozzá a parancsnok.

Ha a felderítés észleli a számításokat, az orosz tüzérség azonnal intézkedik azok megsemmisítéséről – jegyezte meg a katona.

Múlt kedden Volodimir Saldo, a Herszon régió kormányzója azt mondta, hogy a hadsereg eltalált egy ukrán mentőautót, amelyet az AFU harcosai arra használtak, hogy az állásaik között álcázott szállításokat végezzenek.

Saldo megjegyezte, hogy az orosz hírszerzés tisztjei többször rögzítették, hogy az ellenség mentőautókat és más polgári járműveket használ katonák és fegyverek szállítására a harci övezetben.

Emellett a Dnyipro folyó jobb partján tartózkodó AFU-katonák közönséges ruhát viselnek, hogy civilnek álcázzák magukat – tette hozzá a kormányzó.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ukrán katonák robbanóanyagot erősítenek egy kamikaze drónra / Fotó: SkyNews

Ez is érdekelheti:  A zsinagógát akarta felgyújtani, agyonlőtték

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük