KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Charles Michel: a bővítésről szóló döntéssel „hatalmas lépést tettünk a helyes irányba”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Azzal, hogy a tagországok vezetői nagyon erőteljes döntést tudtak hozni a bővítéssel kapcsolatban, „hatalmas lépést tettünk a helyes irányba” – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozó első munkanapját követően péntek hajnalban.

Charles Michel újságíróknak nyilatkozva történelmi pillanatnak nevezte, hogy az Európai Tanács döntött az Ukrajnával tervezett uniós csatlakozási tárgyalok megkezdéséről.

„Ma este nagyon erőteljes jelzést küldtünk az európai polgároknak, és nagyon erőteljes jelzést az ukrán állampolgároknak”

– fogalmazott.

A tagállami vezetők döntöttek arról, hogy az Európai Unió megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával, tagjelölt státuszt adtak Georgiának, valamint határoztak arról, hogy az unió tárgyalásokat kezd Bosznia-Hercegovinával, amint az ország eléri a tagsághoz szükséges kritériumok teljesítésének szükséges szintjét – részletezte.

„Rekordidő alatt tudtunk nagyon erőteljes döntést hozni a bővítésről, különösen Ukrajnával kapcsolatban. Rekordidő alatt tudtunk rendkívül széles politikai támogatást nyújtani az érintett országoknak”

– fogalmazott.

Michel kiemelte: néhány óra alatt sikerült kiegyensúlyozott javaslatot elfogadni széles politikai támogatás mellett. Ez azt mutatja, hogy az EU komolyan gondolja a hitelesség kérdését és mindent meg akar tenni az alapvető érdekek védelme, valamint a nagyobb stabilitás biztosítása érdekében.

„Úgy gondolom, hogy mind a 27 tagállammal közösen vagyunk erősek, és akkor vagyunk igazán erősek, ha képesek vagyunk egységes döntéseket hozni”

– tette hozzá.

Az uniós költségvetés féléves felülvizsgálatával kapcsolatban Michel reményét fejezte ki, hogy a jövő év elején a tagállamok visszatérnek a témára és megpróbálnak megállapodásra jutni arról.

Rövid nyilatkozatában az Európai Tanács elnöke végzetül közölte, a tagállami vezetők a brüsszeli uniós csúcs zárónapján egyebek mellett foglalkozni fognak a migráció kérdésével, a közel-keleti helyzettel, valamint az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemmel.

Ez is érdekelheti:  Floridában találkozhat Orbán és Trump?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük