KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brutális késeléseket követtek el Budapest belvárosában az antifák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Magyar Jelennek sikerült megszólaltatnia az áldozatokat, akik súlyosan megsérültek, és még nem tudni, hogy szenvedtek-e maradandó károsodást.

A Magyar Jelen információ alapján külföldi, vélhetően görög antifasiszták támadtak rá egy magyar párra péntek este Budapest V. kerületében, nem messze az otthonuktól. Az akció során mind a nőt, mind a férfit

brutálisan megverték, a nőt többször késsel combon szúrták.

Az áldozatok súlyosan megsérültek, kórházi ellátást kaptak, állapotuk stabil – számol be a Magyar Jelen.

A pár férfi tagja a Magyar Jelennek telefonon elmondta:

“Dagadtra verték az arcom, elrepedt az arccsontom, szívószállal eszem a levest. Egyelőre nem tudnak megműteni, mert előbb le kell mennie a duzzanatnak. A koponyám hátul betört, mert hátulról támadtak”

A férfi, péntek este barátnőjével tartott haza Budapesten az Arany János utcában. Otthonuktól néhány percnyi távolságra 4-9 fő hátulról támadt rájuk viperákkal, botokkal és késekkel. A férfit eszméletlenre verték, a nőt kétszer combon szúrták. Még a földön fekve is rugdosták mindkettőjüket.

A pár barátja, miután bement a kórházba látogatóba, az épület előtt szívinfarktust kapott – vélhetően a megrázó látvány hatására.

“Nem voltam kihallgatható állapotban a kórházban, annyit mondhatok. A barátomnak az a szerencséje, hogy a kórház bejáratánál beszélgetett még a rendőrökkel, így amikor összeesett, megtartották és egyből visszavitték az épületbe. Húsz percig próbálták újraéleszteni, mire sikerült stabilizálni az állapotát, de kómába került”

– mondta el a Magyar Jelennek az összevert férfi.

A Vadhajtások az áldozat hozzájárulásával egy fényképet is nyilvánosságra hozott, természetesen név nélkül.

A pár hozzátette, a rendőrök végig korrektek voltak, nem hagyták magukra őket a kórházban sem, benntartózkodásuk alatt végig vigyáztak rájuk, és már otthon is meglátogatták őket. Mivel a támadás az V. kerületben történt, jó eséllyel rögzítették azt térfigyelőkamerák is, de a rendőrségnél már két tanú is jelentkezett. Annyi biztos, hogy az elkövetők a Deák tér felé menekültek el a támadás után.

Ez is érdekelheti:  Hivatalos: tűzparancsot kaptak Bidenéktől az ukránok

Politikai véleményük miatt támadhatta meg őket az Antifa

Egyes feltételezések szerint (amit az áldozatok is osztanak) a támadók ruházat alapján nézhették ki maguknak a nemzeti érzelmű párt, de bővebb információval valószínűleg a rendőrség fog szolgálni hétfői sajtótájékoztatóján, melyet azután jelentettek be, hogy négy antifát előállítottak, akik az előző napokban támadtak jobboldaliakra a főváros utcáin.

A police.hu közlése szerint a BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Magyar Jelen, Vadhajtások

Kapcsolódó:

Jámbor András Szikra nevű mozgalma szervezte a budapesti antifa támadásokat – Nagy Ervin már decemberben figyelmeztetett

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye az egyre agresszívabb antifák megnyilvánulásaival kapcsolatban

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük