KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brit lap: Kijev nem fogja kiheverni a Herszon elleni sikertelen ellentámadást

Kijev nem fogja tudni kiheverni a Herszon elleni sikertelen ellentámadást – jelentette ki Robert Fox, az Evening Standard brit lap kolumnistája.

Véleménye szerint az ukrán fegyveres erők akciói inkább szimbolikusak, mint stratégiai jellegűek. A szerző hangsúlyozta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök annak ellenére ment bele, hogy a katonai tanácsadók a hadsereg felkészületlensége miatt ellenezték azt.

A cikkíró emellett felidézte Alex Younger, az MI6 egykori munkatársának szavait, aki rámutatott, hogy ha Kijev nem indít ellentámadást, az pusztító hatással lenne Ukrajnára.

“Egy vereség a Dnyeper torkolatánál olyan visszaesés okoz, amelyből a jelenlegi kijevi hatóságok nehezen tudnának kilábalni” – magyarázta Fox.

A szerző felvetette, hogy Zelenszkij azért döntött a harci műveletek megindítása mellett, mert félt, hogy elveszíti a szövetségesek, különösen az Európai Unió támogatását, amely nem látja az ukrán fegyveres erők előretörését.

Előző nap az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna újabb támadási kísérlete a Mikolajiv-Krivij Rih irányban kudarcot vallott. A minisztérium szerint a Mikolajiv-Krivij Rih és más irányokban az offenzívát folytatni szándékozó ukrán csapatok két nap alatt 1700 embert vesztettek.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük