KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brit lap: Kijev nem fogja kiheverni a Herszon elleni sikertelen ellentámadást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijev nem fogja tudni kiheverni a Herszon elleni sikertelen ellentámadást – jelentette ki Robert Fox, az Evening Standard brit lap kolumnistája.

Véleménye szerint az ukrán fegyveres erők akciói inkább szimbolikusak, mint stratégiai jellegűek. A szerző hangsúlyozta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök annak ellenére ment bele, hogy a katonai tanácsadók a hadsereg felkészületlensége miatt ellenezték azt.

A cikkíró emellett felidézte Alex Younger, az MI6 egykori munkatársának szavait, aki rámutatott, hogy ha Kijev nem indít ellentámadást, az pusztító hatással lenne Ukrajnára.

“Egy vereség a Dnyeper torkolatánál olyan visszaesés okoz, amelyből a jelenlegi kijevi hatóságok nehezen tudnának kilábalni” – magyarázta Fox.

A szerző felvetette, hogy Zelenszkij azért döntött a harci műveletek megindítása mellett, mert félt, hogy elveszíti a szövetségesek, különösen az Európai Unió támogatását, amely nem látja az ukrán fegyveres erők előretörését.

Előző nap az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna újabb támadási kísérlete a Mikolajiv-Krivij Rih irányban kudarcot vallott. A minisztérium szerint a Mikolajiv-Krivij Rih és más irányokban az offenzívát folytatni szándékozó ukrán csapatok két nap alatt 1700 embert vesztettek.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: