KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány: félbeszakadt a francia Nemzetgyűlés ülése (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Félbeszakadt a francia nemzetgyűlés ülése kedden, miután egy törvényhozó palesztin zászlót lengetett egy vita során arról, hogy Párizsnak el kell-e ismernie a palesztin államiságot. Az esetről a Russia Today videót is közzétett.

Sebastien Delogu-t, a La France Insoumise (LFI) alsóházi képviselőjét 15 napra felfüggesztették, parlamenti fizetését pedig két hónapra felére csökkentették. A politikust kikísérték az ülésteremből, miközben a többi törvényhozó megtapsolta.

Az incidensre akkor került sor, amikor Franck Riester kereskedelmi miniszter egy másik LFI-tag kérdésére válaszolt, aki a francia kormány palesztin államisággal kapcsolatos álláspontjának tisztázását kérte, és az Izraellel való gazdasági kapcsolatok megszakítását követelte.

A zászlós tiltakozást elítélte Yael Braun-Pivet, a nemzetgyűlés elnöke, aki „elfogadhatónak” nevezte Delogu viselkedését.

A BFM TV francia műsorszolgáltató idézte Delogu-t, aki azt mondta, hogy azért „a legnagyobb francia intézményen belül lobogtatta a zászlót, mert… francia fegyverekkel mészárolnak le gyerekeket”.

A francia parlamentben zajló vita ugyanazon a napon történt, amikor a spanyol kormány hivatalosan is elismerte Palesztinát független államként. Norvégia és Írország szintén kedden ismerte el hivatalosan a palesztin államiságot.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Russia Today

Ez is érdekelheti:  A németek nem akarják elhinni, mi történik Magyarországon – keresik az okokat

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük