KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány: A német köztévé a zöld propaganda miatt meghamisította egy riportját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Tagesschau bolti riportjában egy német polgárnak sem tetszett a klímavédelemre hivatkozva megdrágított élelmiszer, így egy kollégájuk játszotta el az ujjongó, zöldtudatos vásárlót a megfelelő üzenet kedvéért. Az eset korántsem példátlan.

A Magyarországon is ismert Penny élelmiszerbolt-hálózat a klímatudatosság jegyében kampányt indított, amelyben „annak érdekében, hogy megmutassák a fogyasztóknak, hogy egyes termékek állítólag mennyire károsak a környezetre”, erre a hétre erőteljesen megemelte a termékek árát. Olykor akár a duplájára is, megmutatván a költségeket ezzel a „kényelmetlen üzenettel” a fokozottabb klímavédelem érdekében – szúrta ki az Apollo News politikai magazin.

Azonban a vásárlók közül a jelek szerint nem sikerült olyat találni, aki örült volna az áremelésnek. Egy Hanna Mertens nevű fiatal hölgy a boltban elmondta a riporternek, hogy remek a Penny kampánya, mert elgondolkodtató, hiszen különben az ember nem is gondol bele, milyen egyéb költségekkel jár például a hús.

A dologgal kapcsolatban csak egy bökkenő van: mint az Apollo utánajárt, a lány nem mezei vásárló volt, hanem a WDR (Westdeutscher Rundfunk) helyi közszolgálati médium produkciós asszisztense. A Focus megkereste a WDR-t, ahonnan mismásoló választ kaptak, miszerint a szupermarket háttérzaja miatt a riporter nem hallotta, hogy kollégájával van dolga.

A zöld narratívát erősítő, mondjuk így, szépítés, majd lebukás nem példa nélküli a német közmédiában. Már maguknak hazudoznak. Önáltatásban prímák.

Mandiner; Vadhajtások

Kiemelt kép_ illusztráció / Forrás: isla-branch.blogspot.com

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: