KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bolton: Ha Trump nyer, akkor az USA kiléphet a NATO-ból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump volt amerikai elnök valószínűleg kivonja a világ legnagyobb katonai szuperhatalmát a NATO-ból, ha megnyeri a 2024-es választásokat – állította John Bolton, a Fehér Ház volt tanácsadója.

“Egy második Trump-időszakban szinte biztosan kilépnénk a NATO-ból” – mondta a volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó csütörtökön a NewsNation amerikai médiumnak adott interjújában.

Boltont 2019 szeptemberében menesztették Trump legfőbb nemzetbiztonsági tanácsadójának tisztségéből, miután nem sikerült meggyőznie az elnököt, hogy indítson rendszerváltó háborút Iránban és Észak-Koreában.

Bolton – egy hírhedt háborús “sólyom”, aki Kubában, Líbiában, Venezuelában, Szíriában és Jemenben is rendszerváltást szorgalmazott – azzal érvelt, hogy Trump kiszámíthatatlan és hatástalanul közelíti meg a nemzetbiztonságot.

“DONALD TRUMPNAK NINCS IGAZÁN FILOZÓFIÁJA, AHOGYAN AZT POLITIKAI ÉRTELEMBEN ÉRTJÜK” – MONDTA AZ EX-TANÁCSADÓ. “NEM POLITIKAI IRÁNYOKBAN GONDOLKODIK, AMIKOR DÖNTÉSEKET HOZ, MINDEN BIZONNYAL A NEMZETBIZTONSÁGI TÉRBEN. MINDEN AZZAL FÜGG ÖSSZE, HOGY A DOLGOK HOGYAN KEDVEZNEK DONALD TRUMPNAK”.

Annak ellenére, hogy az elmúlt négy hónapban háromszor emeltek ellene vádat, Trump a közvélemény-kutatások szerint a Republikánus Párt 2024-es elnökjelöltségének első számú várományosa. Ő és Joe Biden elnök jelenleg 43 százalékos szavazói támogatottsággal áll holtversenyben a 2020-as csatájuk hipotetikus visszavágóján – derül ki a New York Times e héten közzétett felméréséből.

Biden vezetésével a NATO és más amerikai szövetségesek szankciókat vezettek be Oroszország ellen az ukrajnai konfliktus miatt, és több milliárd dollár értékű fegyvereket szállítottak Kijevnek. Trump azt állította, hogy ha újra megválasztják, 24 órán belül véget vetne a vérontásnak, tárgyalóasztalhoz kényszerítve az orosz és az ukrán vezetőket.

Bolton “katasztrofális hibának nevezte Amerika és a világ nemzetbiztonsága szempontjából” Trumpnak a tálibokkal kötött megállapodását az amerikai csapatok Afganisztánból való kivonásáról. Azt is kifogásolta az akkori elnöknek, hogy nem sikerült “megszorongatnia az irániakat”, miután 2018-ban kilépett az iráni atomalkuból. “Nem kezelte hatékonyan az Iránból érkező terrorfenyegetést”.

Ez is érdekelheti:  Ukrán mozgósítás, Zelenszkij katonai juntát vezet, az oroszok meg közben teszik a dolgukat

Orosz Hírek

Kiemelt kép: John Bolton Kijevben, Ukrajnában 2019-ben. © Fotó: STR / NurPhoto via Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük