KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: Orbánék kezére játszik Brüsszel, ha elveszi az EU-s elnökség jogát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A lap véleménycikke szerint a magyar kormányfő az országban önkényuralmat épített ki.

A Bloomberg oldalán megjelent véleménycikk szerzője szerint a hétvégén zajlott lengyelországi tüntetések a szabadságért zajlottak, a nyolcvanas években látott demonstrációk szellemében.
Andreas Kluth úgy véli: az események középpontjában Donald Tusk áll, akit a kormányzó Jog és Igazságosság Párt a Kreml ügynökének próbál beállítani. Kérdéses, hogy mit lehet tenni akkor, amikor az autoriter vágyaktól tüzelt politikusok lebontják a demokratikus normákat. A magyar példa alapján nem sokat: Orbán Viktor 13 éve tartó uralma alatt alig bontakozott ki ellenállás, miközben a miniszterelnök az országban gyakorlatilag önkényuralmat épített ki.

 

Ha az EU tovább megy a megkezdett úton, és ragaszkodik például ahhoz, hogy Magyarországot alkalmatlanná nyilvánítsa az uniós elnökségre, azzal a populisták kezére játszik, akiknek így nem lesz nehéz vádakat találni Brüsszellel szemben. A helyes út az átlátható, tiszta, és a demokrácia derűjével övezett tiltakozásoké – véli a szerző.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Roni Rekomaa/Bloomberg

One thought on “Bloomberg: Orbánék kezére játszik Brüsszel, ha elveszi az EU-s elnökség jogát

  1. Szar EU és EP miért nem saját magukkal foglalkoznak?? TETVES KORRUPTAK !! MÁR SEMMIT NEM ÉRNEK OTT VAN IGAZÁN ÖNKÉNY URALOM!!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: