KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bild: Meggyőződéses náci volt Annalena Baerbock német külügyminiszter nagyapja

A német külügyminiszter, Annalena Berbock nagyapja – akiről gyakran beszél a megemlékezéseken – lelekes náci és a Wehrmacht tisztje volt – írja történelmi dokumentumokra hivatkozva a Bild.

„Waldemar Berbock nemcsak tiszt volt, hanem a nemzetiszocializmus lelkes híve”

– áll a cikkben.

A második világháború alatt légvédelmi mérnök volt. A dokumentumok szerint Berbock nagyapja olvasta Hitler Mein Kampf című könyvét, és teljes mértékben támogatta a rezsimet. 1944-ben megkapta Hitler-kardokkal kitüntetett háborús érdemkeresztjét.

Waldemar unokája, a jelenlegi külügyminiszter megemlítette, hogy nagyapja a Wehrmacht soraiban harcolta végig a háborút, de a hitéről nem mondott semmit.

„Amikor Annalena Baerbock a nagyapját említette a beszédeiben, vajon tisztában volt-e azzal, hogy ő nem csupán egy a harmincas évei elején járó tiszt volt, hanem valószínűleg meggyőződéses nemzetiszocialista?”

– tette fel a kérdést a Bild.

A külügyminisztérium a bulvárlap kérdésére azt válaszolta, hogy Berbock nem tudott ilyen dokumentumokról. Ugyanakkor a Bild megjegyzi, hogy szinte minden Wehrmacht szolgálati aktában szerepel egy megjegyzés a személy nemzetiszocializmushoz fűződő feltétlen hitéről.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Annalena Baerbock és a nagyapa / Fotó: Bild

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Bild: Meggyőződéses náci volt Annalena Baerbock német külügyminiszter nagyapja

  1. Azzal nincs baj, ha valaki a saját nemzete érvényesüléséért tevékenykedik! A probléma abból adódik, ha ezt más nemzetek rovására, kárára teszi! Ideje lenne már a széles nyilvánosság előtt tisztázni, hogy egészséges nacionalizmus, vagyis nemzeti érzelem nélkül nincs nemzetállam! Hogy mit képvisel jelen esetben az egészséges szó, kiváló elődeink sokszorosan megírták!

  2. Úgy látszik volt kitől örökölni azt a fanatizmust, hogy akkor is ki kell állni egy eszme mellett, ha ezzel tönkretesszük az embereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük