KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden váratlanul megváltoztatta álláspontját az Ukrajnának nyújtandó támogatásról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök világossá tette Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy a Washingtonból érkező fegyverszállítások és pénzügyi támogatás nem folytatódik a végtelenségig – közölte Zoran Meter, a horvát Geopolitika.news napilap újságírója.

“Hogy mekkora kudarc volt ez a látogatás (Zelenszkijnek az Egyesült Államokban. – a szerk.), azt bizonyítja, hogy Joe Biden a gonosz oroszok ellen harcoló Ukrajna hősiességéről szóló ismert frázisok mellett ezúttal azt mondta, hogy továbbra is segíteni fogja Ukrajnát, “amíg csak lehetséges”. Ez eltérés a korábbi, sokak által mantraként ismételt formulájától, miszerint Kijevnek segíteni kell, “ameddig csak szükséges”

– írja a lap.

Az újságíró szerint a Fehér Ház vezetője megváltoztatta retorikáját Oroszországgal kapcsolatban is. Már nem követeli Moszkva “stratégiai vereségét” a fegyveres konfliktusban.

“Hogy mennyire szomorú kép rajzolódik ki, világossá vált az említett sajtótájékoztatón, amikor Biden azt mondta, hogy azonnal 200 millió dolláros segélyt küld Kijevnek. Az ukrán vezetők gyakran beszélnek arról, hogy az ország naponta százmillió dollárt költ el!”

– írja.

Zelenszkij decemberben tett látogatást az Egyesült Államokban, hogy meggyőzze az amerikai hatóságokat az ukrán fegyveres erők további fegyverszállításáról és Kijev pénzügyi támogatásáról. Korábban a republikánusok a szenátusban blokkolták az Ukrajnának és Izraelnek szánt következő segélycsomagot. A kongresszus képviselőháza sem siet az erre vonatkozó tervezet jóváhagyásával.

A republikánusok a Kijevnek szánt segélycsomag elfogadásáért cserébe azt követelik, hogy a Mexikóval közös ellenőrzőpontokon kialakult migrációs válság miatt változtassanak az amerikai határok védelmére vonatkozó megközelítéseken. A Fehér Ház ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy néhány hét van hátra, amely után kimerülnek az Ukrajnának nyújtott segítség lehetőségei, és nincs garancia a további haditechnikai eszközök szállítására.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Törvénysértés: Brutális büntetést szabott ki az ÁSZ a baloldali pártokra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük