KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden figyelmeztette Izraelt, Trump kiállt a megtámadott ország mellett (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem vesz részt az Egyesült Államok egy esetleges Irán elleni válaszcsapásban és nem is támogatja azt – figyelmeztette Joe Biden amerikai elnök Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. Donald Trump volt amerikai elnök szerint az ő elnöksége alatt ez a támadás nem történhetett volna meg.

Ez is érdekelheti:  Irán megtámadta Izraelt, kétszáz drónt és rakétákat lőttek ki (videó)

Joe Biden amerikai elnök attól tart, hogy egy esetleges Irán elleni izraeli válaszcsapás az egész régiót lángba borítaná. Az Egyesült Államok nem vesz részt Irán elleni támadó műveletben, és nem is támogatja azt – figyelmeztette az amerikai elnök Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, amikor néhány órával az Irán által indított támadás után telefonon beszéltek.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter pedig arra kérte izraeli hivatali partnerét, Joav Gallantot, hogy bármilyen Irán elleni válaszcsapás előtt tájékoztassa az Egyesült Államokat – számolt be az Axios amerikai hírportál.

Biden a telefonbeszélgetést követő nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az amerikai hadsereg az elmúlt hét folyamán repülőgépeket és ballisztikus rakétavédelmi rombolókat telepített a térségbe, ami segített Izraelnek abban, hogy az Iránból, Jemenből, Szíriából és Irakból érkező drónok és rakéták szinte mindegyikét ártalmatlanítsa.

Az amerikai elnök hamarosan a G7-es országok vezetőivel is egyeztet majd az Irán Izrael elleni támadására adandó diplomáciai válaszról.

Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok valószínű elnökjelöltje a közösségi médiában ítélte el az Izrael elleni csapást.

Soha nem lett volna szabad engedni, hogy ez megtörténjen

írta Trump, hozzátéve, hogy az ő elnöksége alatt nem is történhetett volna meg.

Egy pennsylvaniai politikai gyűlésen mondott beszédében is kitért Izraelre.

Mielőtt bármi mást mondanék, Isten óvja Izrael népét. Támadás alatt állnak. Ez azért van, mert nagy gyengeséget mutattunk
– idézi a volt elnök szavait a Breitbart amerikai hírportál.

Az Iránnal kapcsolatos politika a négy évvel ezelőtti elnökválasztási kampányban is fontos szerepet játszott. Joe Biden azzal vádolta Donald Trump akkori elnököt, hogy veszélyesen közel került egy Irán elleni háborúhoz, miután az Egyesült Államok kilépett az iráni atomegyezményből és egy amerikai légicsapás megölte Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz egységének parancsnokát. Biden akkor azzal érvelt, hogy az ő külpolitikai tapasztalata segít majd visszafogni Iránt, azonban most épp az ő elnöksége alatt érte Izraelt példátlan támadás.

Ahogy korábban megírtuk Joe Biden amerikai elnök szombaton visszatért Washingtonba Delaware-ből, mert már akkor tudni lehetett, hogy Irán támadásra készül.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük