KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden és Scholtz az ukrajnai kivonuláshoz köti a tárgyalást Oroszországgal – Moszkva folytatja a hadműveletet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Biden amerikai elnök és Scholz német kancellár ahhoz a feltételhez köti a tárgyalást Moszkvával, hogy Oroszország kivonja csapatait Ukrajnából. Moszkva közölte, hogy folytatja az ukrajnai hadműveletet – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

A Fehér Ház gazdája azt mondta, kész tárgyalni Putyin elnökkel, ha feltétele teljesül. A Kreml visszautasította a megkeresést, és szóvivője útján tudatta, az ukrajnai orosz különleges katonai művelet folytatódik, Moszkva abban az esetben tárgyal Washingtonnal, ha az amerikai kormány eleget tesz tavaly december 15-én előterjesztett biztonsági követeléseinek és vele kapcsolatos javaslatainak.

November 29-én Moszkva már lemondta az Egyesült Államokkal Kairóban folytatandó konzultációt a hadászati fegyverekről. Közölték az amerikaiakkal, hogy mindaddig nem tárgyalnak velük, amíg fegyvert adnak Ukrajnának.

Amerikát igen érzékenyen érinti a kérdés, mert az új szuperszonikus rakétákkal Oroszország hadászati fölénybe került Amerikával szemben, ezért Washingtonnak szüksége volna mielőbbi új megállapodásra az Új START egyezményről – írta tudósítónk, majd felhívta a figyelmet az orosz védelmi minisztérium pénteki bejelentésére, miszerint sikeresen kipróbáltak egy olyan rakétát, amely képes ballisztikus rakétát megsemmisíteni.

Scholz kérésére Putyin pénteken egy órán át tárgyalt a német kancellárral. Scholtz elítélte az ukrajnai áramszolgáltató rendszer ellen intézett orosz légitámadásokat, és tudatta az orosz elnökkel, hogy Németország segít Ukrajnának védelme megerősítésében. A kancellár mielőbbi politikai megoldást sürgetett az orosz erők Ukrajnából történő kivonásával.

Putyin azt ajánlotta Scholznak, hogy vizsgálja felül nézeteit az Ukrajnában történtekkel kapcsolatban. Elmondta neki, milyen pusztítónak tartja Németország és más nyugati országok politikáját, hogy fegyverekkel árasztják el a kijevi rezsimet és ukrán csapatokat képeznek ki. Az Ukrajnának nyújtott átfogó katonai, politikai és pénzügyi támogatás arra ösztönzi Kijevet, hogy elutasítsa a tárgyalások gondolatát. A radikális ukrán nacionalistákat pedig arra készteti, hogy még szörnyűbb bűncselekményeket kövessenek el a civilek ellen – mondta Scholtznak.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Moszkva, Berlin, Washington, 2022. december 2. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Michael Kappeler / AP

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük