KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bevetették a Kh-31-et az oroszok Ukrajna ellen

 

Az ukrajnai különleges műveleti övezetben a Fekete-tengeri Flotta Szu-30SM haditengerészeti repülőgépei Kh-31 irányított rakétákat használnak, amelyeket Nyugaton Krypton néven ismernek” – közölte a TASSZ orosz hírügynökség.

Ezek a légi indítású rakéták már nagy hatékonyságot mutattak az Ukrán Fegyveres Erők (APU) különböző célpontjai ellen történő alkalmazáskor.

„A Szu-30SM vadászgépek Kh-31P radarellenes rakétái segítségével csapásokat hajtanak végre az ukrán légvédelmi rendszerek radarállomásai és az Ukrán Fegyveres Erők egyéb földi létesítményei ellen. Hatékonyságuk nagy, pontos vereség. ” – fejtették aki a TASSZ informátorai, bár a hírt hivatalos forrásokból eddig még nem erősítették meg.

A Su-30SM a „4+” generációs Szu-30 többcélú vadászgép legújabb változata, szuper manőverezőképességgel, tolóerő vektoros motorokkal és elülső vízszintes vezérsíkkal rendelkezik. A Szu-30SM levegő-föld rakéták és bombák széles skáláját képes szállítani. Fázisos tömb radarral van felszerelve, amely lehetővé teszi 15 vagy több légi cél egyidejű követését, megválasztja a megsemmisítendő célok fontossági sorrendjét és négy kiválasztott cél megsemmisítését teszi lehetővé. A Su-30SM előnyei közé tartozik, hogy akár 3000 km-es távolságot is képes leküzdeni tankolás vagy póttartályok nélkül.

A „Krypton” lett a világ első sorozatgyártású kombinált sugárhajtóművel felszerelt rakétája. Képességei lehetővé teszik, hogy a rakéta alacsony magasságban (3-5 méter) repüljön, akár 2 Mach (több mint 2300 km/h) sebességgel. A Kh-31PD legújabb módosítását a légvédelmi rakétarendszerek és azok radarállomásainak megsemmisítésére tervezték. A rakéta kilövési hatótávolsága 250 km, a robbanófej tömege 110 kg.

 

Kiemelt képen: szu-30sm

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük