KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Belbiztonsági együttműködés Magyarország és Kína között

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A látványosan fejlődő magyar-kínai kapcsolatban felvetődött a két ország közti belbiztonsági együttműködés kialakítása – jelentette a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

Vang Hsziao-hung kínai közbiztonsági miniszter Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatott budapesti megbeszélése oly pozitívnak bizonyult a biztonság és a stabilitás garantálása tekintetében, hogy a pekingi politikust Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.

A kínai miniszterrel folytatott tárgyalásokon nem csak szó esett a magyar terrorelhárítás felépítéséről és képességéről, hanem konkrét összefüggésekben is felmerült az együttműködés szükségessége. Kína magyarországi beruházásait és építkezéseit ugyanis nem mindenki nézi jó szemmel, hanem ellenkezőleg, szeretné meghiúsítani a két ország kölcsönös előnyére váló gazdasági kooperációt.

A téma ismerői szerint szeretnék elhárítani a magyarországi kínai gazdasági objektumokat, a szaporodó kínai üzemeket és az épülő Budapest-Belgrád vasútvonalat fenyegető veszélyeket. A biztonsági együttműködést különösen fontosnak tartják olyan előzmények ismeretében, mint amilyen az Északi Áramlat 2 gázvezeték, vagy a kercsi híd felrobbantása, s számos más terrortámadás volt.

Kína szeretné biztonságban érezni magyarországi beruházásait, és ez iránti igényét a magyar fél is kénytelen tiszteletben tartani – mondták.

Mint a Reuters írta, Vang Hsziao-hung reményét fejezte ki, hogy a határokon átívelő nemzetközi bűnözés, és a terrorizmus elleni küzdelem részét fogja képezni a magyar-kínai viszonynak. A kínai miniszter utalt arra, hogy a biztonsági és a bűnüldözési képesség fokozása Kína legfelső vezetésének igénye, Hszi Csin-ping kínai elnök szorosan összekapcsolta a kínai selyemút kezdeményezéssel, melynek keretében Kína együttműködik a világ többi részével kereskedelmi és infrastrukturális téren.

 

Budapest, 2024. február 19. hétfő (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Hsziao-hung kínai közbiztonsági miniszter 2024. február 16-án.

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter "svájci" magyarja korábban szégyennek nevezte Magyarországot

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Belbiztonsági együttműködés Magyarország és Kína között

  1. Kedves jó békeköriek!
    Terrorelháritás belügyi együttmüködés?
    Itt közpénz szivattyu ner paradicsomban a terrorista mindig a jog -és csontig ki -fosztott nélkülöző nincstelenek.Jön a szép uj világ ahol a bősz sárga legények is ütni vágni rugni fognak bennünket?Nem csak a hazai pribékek?
    Nagyon kedves önöktől,hogy ezt ilyen pozitivumnak magasztalják fel.?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük