TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán kormány megtiltotta a légkondicionáló használatát a közintézményekben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán kabinet elrendelte, hogy a minisztériumok, a központi hatóságok és a regionális államigazgatási szervek nem használhatják a légkondicionáló berendezéseket, valamint a kültéri világítást az állami épületek környékén, jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök.

Oroszország folytatja az energiaszektorunk elleni támadásait. Az energiarendszer sértetlen, azonban még mindig jelentős hiány van. Ez azt jelenti, hogy kevesebb áramot tudunk termelni, mint amennyit elfogyasztunk. A helyzet javítása érdekében két oldalról dolgozunk. Helyreállítjuk és bővítjük a termelést, miközben csökkentjük a fogyasztást

– mondta Smihal egy pénteki kormányülésen.

A miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy minden hatóság feladata a villamosenergia-fogyasztás csökkentése, írta az Interfax.ua.

A mai napon elfogadjuk az erről szóló kormányrendeletet. A minisztériumoknak, a központi hatóságoknak, a regionális államigazgatási szerveknek a légkondicionáló berendezéseket nem szabad használniuk csakúgy, mint a kültéri világítást sem

– tette hozzá.

A kormány azt javasolta, hogy a bűnüldöző szervek, az igazságszolgáltatás és más kormányzati szervek is hasonló lépéseket tegyenek, a helyi hatóságok pedig korlátozzák a közvilágítást. A vállalkozásokat is arra ösztönzik, hogy korlátozzák a légkondicionálók és más, a termelési tevékenység szempontjából nem szükséges berendezések használatát.

Kivételként a légkondicionálók használatát nem korlátozzák a kórházakban és ott sem, ahol az mindenképpen szükséges. A miniszterelnök emellett köszönetet mondott mindazoknak, akik felelősségteljesen fogyasztják az áramot.

Tarasz Melnyicsuk, a Miniszteri Kabinet képviselője táviratban tájékoztatta erről a minisztériumokat és a végrehajtó hatalom más központi szerveit, az azok irányítási körébe tartozó állami vállalkozásokat és szervezeteket.

Az ukrán energetikai létesítményekben keletkezett károkról eltérő becslések születtek. A minap Smihal megjegyezte, hogy Ukrajna eddig nagyjából 9,2 gigawatt áramtermelő kapacitást veszített el, és a károk helyreállítása valószínűleg évekbe telik. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter korábban azt mondta, hogy az orosz csapások az elektromos hálózat felét megrongálták, míg Olekszij Kucserenko volt infrastrukturális miniszter május végén azt állította, hogy az energiatermelő kapacitás kilencven százaléka megsemmisült.

Ez is érdekelheti:  Robbanás történt egy lengyelországi fegyvergyárban

MN

Kiemelt képen: Denisz Smihal ukrán miniszterelnök /Fotó: ukrinform

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük