KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Ukrajnához fűződő diplomáciai kapcsolat felfüggesztését követelték a Békefórum budapesti tüntetésén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kijevi vezetés magyarellenes lépései miatt Magyarország Ukrajnához fűződő diplomáciai kapcsolatának felfüggesztését követelték a kárpátaljai magyarsággal vállalt szolidaritási tüntetésen

Budapesten. A Fórum a Békéért mozgalom ukrán nagykövetség előtt megtartott villámtüntetésén jobb- és baloldali pártok, valamint pártoktól független civil szervezetek egyhangúan kiálltak a kárpátaljai magyarság védelmében, és elítélték a magyarok életére törő kijevi rezsimet. A Fórum a Békéért tüntetését támogatásáról biztosította a Magyarok Világszövetsége.

Megnyitó beszédében Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke azt is követelte, hogy a magyar kormány ne nyújtson se anyagi, se fegyveres támogatást Ukrajnának, amíg Kijev fel nem hagy a kárpátaljai magyarokkal szemben tanúsított agresszivitásával, és szabja a magyar-ukrán diplomáciai viszony helyreállításának feltételéül Kárpátalja önrendelkezésének elismerését! Orbán Viktor kössön megállapodást Moszkvával menedékjog biztosításáról azoknak a kárpátaljai magyar katonáknak, akik nem hajlandók harcolni az oroszok ellen, hanem megadják magukat nekik – sürgette.

A kárpátaljaiak erőszakos besorozása és frontra küldése miatt szervezett tüntetésen felszólalt Kovács István, a Munkáspárt elnökségi tagja, Vörös Ferenc, a Mi Hazánk Mozgalom II. kerületi szervezetének elnöke, Balog István, a Jogállamért Egyesület elnöke, Jáky Miklós, a Honfoglalás 2000 Egyesület képviselője, és Tarczi István. Nyikos Tibor előadta az alkalomra költött „Mi lesz velünk?” című versét. A rendezvény végén a jelenlévők együtt énekelték el a himnuszt.

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük