KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz hadsereg újabb Krím elleni ukrán dróncsapásokat hiúsított meg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán erők 13 drónnal vették célba a félszigetet

Az orosz hadsereg újabb, a Krím kritikus infrastruktúrája elleni „terrortámadási kísérletet” akadályozott meg – közölte az orosz védelmi minisztérium, amely szerint az éjszaka folyamán több mint egy tucat drónt lőttek le, vagy nyomtak el elektronikusan.

A légvédelmi rendszerek tíz repülőgép típusú UAV-t támadtak és semmisítettek meg, míg „további három drónt elektronikus hadviseléssel sikerült hatástalanítani” – közölte a hadsereg péntek reggel egy rövid közleményben.

A sikertelen támadás a hadsereg szerint nem követelt áldozatokat, és károkat sem okozott.

Pénteken egy másik támadásban az ukrán erők haditengerészeti drónokkal próbáltak csapást mérni a Krasznodari területen lévő Novorosszijszk orosz fekete-tengeri kikötővárosra.

Az elmúlt hónapokban Kijev fokozta a dróntámadásokat a Krím félsziget ellen, beleértve Szevasztopolt is, amely Oroszország fekete-tengeri flottájának fő bázisául szolgál. A múlt hónapban a védelmi minisztérium közölte, hogy elhárítottak egy, a félsziget kritikus infrastruktúrája elleni tömeges támadást, amelyben közel 30 UAV vett részt.

Ez azután történt, hogy ukrán tengeri dróntámadás érte a krími hidat, amely megrongálta az úttest egy szakaszát, és egy orosz házaspár életét követelte, tizenéves lányuk pedig súlyosan megsérült.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy Kijev a polgári infrastruktúra elleni támadásaival el akarja terelni a figyelmet a csaknem két hónapja tartó, de sikertelenül zajló offenzívájáról.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Telegram

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: