KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna megtámadta Oroszország novorosszijszki haditengerészeti támaszpontját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Két érkező haditengerészeti drónt támadtak meg és semmisítettek meg orosz járőrhajók a Krasznodari területen fekvő Novorosszijszk fekete-tengeri kikötőváros közelében – közölte a védelmi minisztérium péntek reggel egy rövid közleményben – tájékoztat a Russia Today.

Az ukrán erők két pilóta nélküli hajóval próbálták megtámadni Novorosszijszk városát, amely egy jelentős orosz haditengerészeti támaszpontnak ad otthont, mindkettőt észlelték és megsemmisítették – közölte az orosz hadsereg.

A RIA Novosztyi szerint a mentőszolgálatok korábban megerősítették, hogy „robbanások” hangja hallatszott a térségben, de a tisztviselők még nem osztottak meg további részleteket.

A Readovka, a Mash, a SHOT és más népszerű digitális médiumok által megosztott több videón látszik, hogy egy járőrhajóról lövések dördülnek, és egy azonosítatlan tárgy ég és robban a parttól nem messze.

 

A robbanás hangját állítólag Miskhako, Juzsnaja Ozereevka és Abrau-Dyurso tengerparti településeken is hallották.

Az orosz hadsereg többször is beszámolt arról, hogy az ukránok tengeri drónok segítségével próbáltak hajókat és kikötővárosokat támadni, amelyek többségét az orosz védelmi rendszerek megakadályozták. Moszkva azzal is vádolta az ukrán erőket, hogy kihasználják a gabonafolyosókat a támadások kivitelezésére.

Ukrajna szerdán egy gyorsjáratú drónnal támadott meg a Fekete-tengeren egy civil hajót kísérő orosz katonai hajót. A minisztérium kedden hasonló támadásról számolt be, közölve, hogy három haditengerészeti drón vette célba a Boszporusz felé hajózó polgári orosz hajókat. A konvojok kísérői mindkét esetben meghiúsították a támadásokat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Telegram

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: