KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz gazdaság a nyugati szankciók ellenére megelőzte Németországot, az Egyesült Királyságot és Franciaországot

Az ukrajnai konfliktus és az Egyesült Államok által Oroszország ellen bevezetett szankciók súlyos károkat okoztak az európai gazdaságoknak. Dr. Jack Rasmus, a kaliforniai St Mary’s College közgazdasági és politikai professzora szerint Washington mindvégig ezt tervezte – számol be a Sputnik News.

Oroszország gazdasága azonban beelőzte Németországét, köszönhetően az USA azon erőfeszítéseinek, hogy recessziót idézzen elő Európában – állítja a közgazdász.

A Világbank múlt heti jelentése szerint 2022 végére Oroszország vagyona vásárlóerő-paritáson (PPP) számolva először haladta meg az 5 billió dollárt – ezzel megelőzte Nyugat-Európa három legnagyobb gazdaságát, Franciaországot, a pénzügyi óriás Nagy-Britanniát és az ipari nagyhatalom Németországot.

A vásárlóerő-paritás figyelembe veszi az áruk és szolgáltatások különböző országok közötti eltérő költségeit, nem csak a nyers bruttó hazai terméket (GDP).
Dr. Jack Rasmus a Sputniknak elmondta, hogy Oroszország felemelkedése „valójában azt jelenti, hogy Európa, különösen Németország gazdasága lassul”.

Joe Biden amerikai elnök 2022 márciusában azt jelentette ki, hogy a nyugati szankciók következtében a „rubel romokban hever” – állította ezt közvetlenül azelőtt, hogy az orosz valuta az elmúlt évek legerősebb árfolyamára emelkedett az amerikai dollárral szemben.
Szeptemberben szabotálták az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékeket, amelyről Seymour Hersh díjnyertes amerikai oknyomozó újságíró kiderítette, hogy azt a Biden-kormányzat hajtotta végre.

Az akadémikus ugyanakkor azzal érvelt, hogy Oroszország gazdasági növekedése nem jelenti azt, hogy az USA kudarcot vallott az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos stratégiai célkitűzéseiben.

„Ha megnézzük Európát, az egyre inkább az Egyesült Államok gazdasági vazallusává válik” – jegyezte meg. „Azt hiszem, ez volt a cél. Politikailag pedig Európának most nincs külpolitikája. A NATO irányítja Európa külpolitikáját”

– jelentette ki Dr. Jack Rasmus.

Washington hosszú távú célja azonban továbbra is a moszkvai rendszerváltás és Oroszország balkanizálása.

„Végső soron arra törekszenek, hogy feldarabolják Oroszországot, és háborút indítsanak Kína ellen”

– tette hozzá.

„Ez őrültség, ez a harmadik világháború, azonban az Egyesült Államokban ott vannak azok az elmebeteg öreg vezetők, akik a neokonok kezében vannak”.

– jelentette ki a professzor.

Ez is érdekelheti:  Német felháborodás: Magyarországot energiaválsággal zsarolják, de nem fogják térdre kényszeríteni

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: rubel / Fotó: Sputnik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük