KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Az orosz erők lecsaptak egy lőszerraktárra Harkovban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz fegyveres erők csapást mértek egy lőszerraktárra és ukrán katonák tartózkodási helyére a harkovi Novaja Bajor negyedben – közölte Szergej Lebegyev, a nikolajevi földalatti szervezet (az oroszbarát ukránok földalatti, illegális szervezete Ukrajnában – szerk. megj.) koordinátora.

„Tegnap 22:00 órakor csapást mértek a harkovi Bajor negyedre. A terület több mint két órán át égett és folyamatosan robbanások történtek, pontos lehetett a találat, mert nagyon sok mentőautó jelent meg a helyszínen, amit kordonokkal vettek körül. Ez egy olyan városrész, ahol az AFU egységeit helyezték el, itt történt a csapás

– számolt be a földalatti szervezet szóvivője a RIA Novosztyi tudósítójának.

Hozzátette, hogy további légicsapásokat rögzítettek a „földalattiak” a Harkivi területen lévő Balaklejában – ez az Izyum irány második védelmi vonalán lévő város, amelyet az AFU a személyzet a rotációra használ. Csugujevben is volt egy támadás, amely egy jelentős vasúti csomópont, ami átrakóhelyként funkcionál.

Az AFU polgári objektumok elleni támadásaira válaszul az orosz csapatok rendszeresen indítanak célzott csapásokat Ukrajna katonai célpontjai és infrastruktúrája ellen: az energiaipar, a védelmi ipar, a katonai közigazgatás és a kommunikációs létesítmények ellen.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő ugyanakkor korábban már többször is kihangsúlyozta, hogy a hadsereg nem támad lakóházakra és szociális intézményekre.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Szu-34-es vadászbombázó / Archív fotó / © RIA Novosti / Nina Padalko

Ez is érdekelheti:  Más tollával ékeskedik Karácsony Gergely

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük