KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az LG Electronics fütyül a szankciókra – lengyelországi gyárából szállítja a termékeit Oroszországba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A dél-koreai LG Electronics megkezdte az orosz piacra adaptált Smart TV szoftver telepítését a lengyelországi üzemében gyártott televíziókészülékekre – jelentette hétfőn piaci forrásokra hivatkozva a Kommerszant üzleti napilap.

A párhuzamos importprogram keretében szállított készülékekre előre telepítették az orosz online mozik szolgáltatásait, és támogatják az Alisa virtuális asszisztenst – írta a lap. A nem az orosz piacra igazított tévék nem támogatják a Smart TV funkciókat – tette hozzá.

Az orosz kiskereskedők más országokból származó készülékeket szereznek be párhuzamos import útján, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy a nem hamisított terméket a szellemi tulajdonjog tulajdonosának engedélye nélkül, alternatív ellátási csatornákon keresztül hozzák be. Oroszország azért legalizálta a mechanizmust, hogy a piacot ellássa olyan árukkal, amelyeket a nyugati vállalatok a szankciók miatt nem szállítanak vagy nem gyártanak Oroszországban.

Az LG lengyelországi gyárából televíziókat importálnak Fehéroroszországba, ahol Mlava városában a FÁK piacára szánt televíziók összeszerelősorát építették fel. Onnan a készülékeket Oroszországba küldik – mondta a Kommerszantnak egy forrás.

Azzal, hogy az LG lengyelországi üzemében adaptálja a készülékeket Oroszország számára, formálisan nem sérti meg a nyugati szankciókat, de az EMPP Ügyvédi Iroda ügyvédje, Mergen Doraev szerint az ilyen lépések problémákat okozhatnak a vállalatnak.

„Ha a lengyel egység a továbbiakban az orosz fogyasztóknak szoftvertámogatással kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, a vállalatnak problémákkal kell szembenéznie – a bírságoktól kezdve a büntetőjogi vádakig” – mondta.

Az LG Electronics tavaly felfüggesztette az összes Oroszországba irányuló áruszállítást az ukrajnai konfliktus miatt a globális tengeri logisztikában bekövetkezett fennakadások miatt.

A vállalat részesedése az oroszországi tévékészülék-piacon a 2022. januári 19,1 százalékról idén januárra 4,2 százalékra esett vissza.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: