KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az FSZB egy orosz médiacsoport vezetője elleni merényletet hiúsított meg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy orosz konzervatív tévécsatorna tulajdonosa ellen irányuló ukránok által kitervelt robbantásos merényletet hiúsított meg a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) – állította hétfőn az ügynökség. A merényletkísérlet elkövetésével ugyanazt az Ukrajnában élő orosz származású neonácit gyanúsítják, aki magára vállalta egy múlt heti, brjanszki támadást is.

Az összeesküvés során bombát szereltek Konsztantyin Malofejev orosz milliárdos vállalkozó, a keresztény központú Tsargrad tévécsatorna tulajdonosának autójára – áll az FSZB közleményében.

A tervet a politikai aktivista és újságíró Darja Dugina elleni merénylethez hasonlította, akinek autóját tavaly augusztusban robbantották fel Moszkva közelében. Az FSZB azt állította, hogy a gyilkosságot az ukrán különleges szolgálatok szervezték.

Az FSZB Denisz Kapusztint, az úgynevezett Orosz Önkéntes Testület (RDK) vezetőjét nevezte meg a legújabb összeesküvés kitervelőjeként. A közlemény szerint Kapusztin „az SBU, azaz az Ukrán Biztonsági Szolgálat irányítása alatt tevékenykedett”.

Kapusztin a múlt héten került a nemzetközi média reflektorfénybe, miután szervezete határokon átnyúló rajtaütést hajtott végre az oroszországi brjanszki területen. Azt állította, hogy a műveletet az ukrán kormány engedélyezte, amit az ukránok tagadtak

Az FSZB megosztotta azokat a felvételeket, amelyeken állítása szerint egy férfi látható, amint bombát helyez el Malofejev autóján:

A Mercedes típusú járművet a videó szerint egy biztonságos helyre szállították, ahol tűzszerészek eltávolították a szerkezetet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: