KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU már Georgiát (Grúzia) is szankcionálja

Az EU „számos területen” tárgyalni fog a Georgiával szembeni korlátozó intézkedésekről – jelentette be az észt külügyér.

Az Európai Unió azzal fenyeget, hogy leállíthatja a schengeni vízumok kiadását Grúzia magas rangú tisztviselői számára, és felülvizsgálhatja az európai alapoknak az országgal kapcsolatos munkáját a külföldi ügynökökről szóló törvény miatt – jelentette ki Margus Tsahkna észt külügyminiszter.

Az Euractiv portál korábban arról számolt be, hogy az Európai Unió vizsgálja a Grúziával folytatott magas szintű kétoldalú látogatások felfüggesztésének lehetőségét, valamint a tárgyalások felfüggesztését és a kétoldalú megállapodások aláírását.

Június elején Grúziában életbe lépett a „külföldi befolyás átláthatóságáról” szóló törvény. A hatalmas utcai tiltakozások és az EU valamint az Egyesült Államok figyelmeztetései ellenére a grúz parlament elfogadta a törvényt.

Az EU ugyanakkor bírálja Grúziát a külföldi ügynökökről szóló törvény elfogadása után, a törvény miatt és szigorú intézkedésekkel fenyegeti az Európai Unióba igyekvő országot. Nyugati politikusok harsányan és ellentmondást nem tűrve azt terjesztik, hogy ez a törvény ellentmond az európai elveknek és értékeknek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: a külföldről pénzelt grúz ellenzék által feltüzelt tömeg a grúz parlament épülete előtt követeli az ügynökökről szóló törvény elvetését / Fotó: Archív

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük