KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU kitiltja területéről az Oroszországban bejegyzett gépkocsikat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Bizottság megerősítette, hogy az Oroszországban bejegyzett gépkocsikkal nem lehet beutazni az EU-tagállamaiba, és bizonyos személyes tárgyakat sem hozhatnak magukkal az utazók – írja az RBK című lap.

“Nem számít, hogy a járművet magán- vagy kereskedelmi célokra használják-e, amennyiben a XXI. mellékletben felsorolt vámkódok alá tartozik, és Oroszországból származik vagy onnan exportálják”

– idézi a lap az EB pontosítását.

Az sem lényeges, hogy milyen időszakra hozták be a gépkocsit – hangsúlyozza az Európai Bizottság.

Az oroszoknak emellett tilos kozmetikai cikkeket, bőröndöket, mobiltelefonokat, laptopokat, bőr- és szőrmeárukat, valamint testápolási termékeket behozni az EU-ba.

A közelmúltban a németországi vámosok orosz rendszámmal ellátott autókat koboztak el. Tulajdonosaikat azzal vádolják, hogy megsértették az ország külkereskedelmi törvényét és az Európai Tanács rendeletét, amely megtiltja az olyan áruk szállítását, amelyek “jelentős előnyökkel járhatnak Oroszország számára és befolyásolhatják Ukrajna destabilizációját”. A német pénzügyminisztérium képviselője ráadásul nem tudta megmagyarázni, hogy a magántulajdon hogyan kerülhetett e rendelet hatálya alá, és azt javasolta, hogy az autók jogellenes lefoglalása esetén bírósági úton próbálják visszaszerezni azokat.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő jogi önkénynek nevezte az oroszok magánautóinak lefoglalását, és biztosította, hogy Moszkva nem fogja válasz nélkül hagyni Berlin intézkedéseit.

Finnországban is szigorú korlátozások vannak érvényben az oroszokkal szemben. Így az üzletemberek beutazhatnak, de más országokba nem mehetnek tovább. Az ingatlantulajdonosoknak pedig igazolniuk kell a határőröknek, hogy jelenlétükre szükség van, például az ingatlan javítása miatt. Janne Mäkitalo finn ezredes ugyanakkor azzal érvelt, hogy az oroszok ingatlanjai veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra, mivel a területükön fegyverraktárak, köztük páncéltörő és légvédelmi rakéták lehetnek.
Emellett a finn hatóságok a szankciók keretében már elkoboztak mintegy 189 millió euró értékű ingatlant az oroszoktól.

Ez is érdekelheti:  Ugyanaz történt tegnap a focipályán, mint ami az EP-ben szokott - kellett a bírói segítség a németeknek

Orosz Hírek

Kiemelt kép: illusztráció / Forrás: kodos.ru

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az EU kitiltja területéről az Oroszországban bejegyzett gépkocsikat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük