BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Antiszemitizmussal vádolják a németek Roger Waterst – le akarják mondani a berlini koncertet

A Berliner Zeitung című lap beszámolója szerint a berlini képviselőház CDU-frakciója a Pink Floyd egykori zenészének, Roger Watersnek a berlini Mercedes-Benz Arénában szerdán és csütörtökön tartandó két koncertjének lemondását kéri.

A brit zenész világnézete állítólag a főváros „társadalmi békéjét” veszélyezteti. Ezt Dirk Stettner CDU-frakcióvezető és Timur Husein, az antiszemitizmus elleni küzdelem szóvivője jelentette ki kedden Berlinben. Közös nyilatkozatukban a következőkkel vádolták Rogert:

„Izrael állam elleni uszítással, Putyin propagandájának hangoztatásával, valamint az Amerikai Egyesült Államokról szóló összeesküvés-elméletekkel”.

Mindez „tűrhetetlen” és ártott „Berlin jó hírnevének”. A vádakra azonban nem szolgáltattak konkrét bizonyítékot vagy bizonyítékokat. A hamarosan 80 éves egykori Pink Floyd-tagot évtizedek óta Izrael-ellenes és antiszemita kijelentésekkel vádolják transzatlanti körök. Egyebek mellett állítólag támogatja a Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) kampányt, amely az izraeli áruk bojkottját szorgalmazza.

Ez a mozgalom Izrael állam gazdasági, kulturális és politikai elszigetelésére törekszik, így kikényszerítve, hogy Izrael vessen véget „minden arab föld megszállásának és gyarmatosításának”, ismerje el az Izraelben élő „arab palesztin állampolgárok teljes egyenlőséghez való jogát”, és „támogassa a palesztin menekültek otthonaikba történő visszatérésének jogát, az ENSZ 194. számú határozatával összhangban.

Husein és Stettner továbbá hangsúlyozta:

„A művészetnek sok mindent megengednek. A művészet szabadsága nagyon magas rendű közérdek. De nem szabad megengedni, hogy a művészek antiszemitizmusra és agitációra használják a hatalmukat. Roger Waters ezt teszi. Nem tilthatjuk meg a szervezők által lekötött előadásokat, de ezzel nem tesznek jót sem maguknak, sem a városunknak. Waters nem szívesen látott vendég a szabadság és tolerancia városában”.

Németországban már korábban is hangos kritikák érték a „This is not a drill” koncertkörútját, amely jelenleg is zajlik. Frankfurt/Main városa és Hessen tartomány lemondta a május 28-i frankfurti koncertet, és felmondta a rendezvényre vonatkozó szerződést. A zenész jogi útra terelte az ügyet, és sikeresen fellépett ez ellen.

Ez is érdekelheti:  Washingtonból üzent haza a honvédelmi miniszter: ezt az alkut kötötte Magyarország a NATO-val

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Roger Waters a Julian Assange szabadon bocsátásáért szervezett tüntetésen, 2020. február 22.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük