KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai külügyminiszter a felrobbant Északi Áramlatokról: Ez egy óriási lehetőség

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Rendkívüli stratégiai lehetőségként” jellemezte az Északi Áramlatokban keletkezett kárt Antony Blinken.

Ahogy beszámoltunk róla, szabotázs-akciót hajtottak végre az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében az amerikaiaknak mondott köszönetet a vezeték megrongálásáért. Ennek kapcsán külön érdekesség az a februári sajtótájékoztató, amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat 2.

„Véget fogunk vetni neki ”

– ígérte az USA elnöke.

Orosz sajtóértesülések szerint a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz Gazprom bejelentette: leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben.

Az incidenssel kapcsolatban most egy érdekes nyilatkozat jelent meg, amelyet Antony Blinken amerikai külügyminiszter tett.

Ez egy óriási lehetőség”

– fogalmazott. Szerinte a vezetékeket ért incidens remek lehetőséget nyit arra, hogy „egyszer és mindenkorra” megszűnjön az orosz gáztól való függőség, és Vlagyimir Putyin ne tudja használni „az energiát fegyverként”.

Blinken nyilatkozatát megtekintheti itt:

Mandiner

Kapcsolódó:

Az Északi Áramlatnál történt incidensek helyszínei az USA hírszerzésének ellenőrzése alatt állnak

Orosz kémfőnök az Északi Áramlat felrobbanásáról: Adataink vannak a nyugati érintettségről

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: