KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai kiképző: Ukrajna egy “korrupt, elb@szott társadalom”, amelyet “elb@szott emberek” irányítanak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnát nem szabad piedesztálra emelni, amikor a Nyugat megpróbálja támogatni az országot az Oroszországgal fennálló konfliktusban – véli Andrew Milburn, a kijevi erők számára kiképzést biztosító Mozart Csoport alapítója.

A tengerészgyalogság nyugalmazott parancsnoka a múlt hónapban a Team House podcastban osztotta meg Ukrajnában szerzett tapasztalatait és következtetéseit.

A videóra, amely mára futótűzként terjed az interneten, a Grayzone szerkesztője, Max Blumenthal hívta fel a figyelmet hétfőn.

A podcast során Milburn kijelentette, hogy Ukrajna egy “korrupt, elb@szott társadalom”. Miközben hangsúlyozta, hogy az országnak nyújtott folyamatos nyugati támogatás fontos és indokolt a “globális normák” fenntartásának szükségessége miatt, de azt mondta, hogy az egész “nem Ukrajnáról szól”.

“Van egy ukrán zászló a táskámra kötve, de nem úgy vagyok vele, hogy “ó, Istenem, Ukrajna annyira király”, mert megértem, hogy rengeteg elb@szott ember irányítja Ukrajnát” – mondta Milburn, aki elismerte, hogy

valójában “nem nagy rajongója” az országnak.

Azt is kijelentette, hogy “számos dolog”, amit a kijevi erők tesznek az orosz hadifoglyokkal, sérti a fegyveres konfliktusok törvényeiről szóló hágai egyezményt, különösen, amikor az elfogott orosz katonák kihallgatásait filmre veszik és az interneten közzéteszik.

Milburn megjegyezte, hogy a Mozart Csoport kiképzői nem nézik el az ilyen cselekedeteket, és mindig is igyekeztek elhatárolódni minden olyan egységtől, amelyik orosz hadifoglyok megöléséről készült videókat mutatott nekik.

“Rengetegszer megmutatták nekünk ezeket a videókat” – mondta, hozzátéve, hogy “rengeteg” atrocitás történt az ukrán erők által elkövetett bűncselekményekről, és “mindenféle bűncselekményekről szó van”.

Ez is érdekelheti:  Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

Hangsúlyozta azonban, hogy a legtöbb csoport, amellyel kiképzői dolgoztak, “nagyon profi” volt, és nem folyamodott ilyen cselekményekhez.

Bár Milburn Mozart Groupja jótékonysági státuszra hivatkozik, a jelenleg Ukrajnában működő legnagyobb katonai magáncégek között tartják számon, és a konfliktus kezdete óta katonai kiképzést nyújt ukrán katonáknak. Ugyanakkor számos elmarasztaló jelentés is született a kijevi fegyveres erők sötét bugyrairól.

Augusztusban a CBS News idézte Milburnt egy azóta törölt riportban, amelyből kiderült, hogy a nyugatról szállított fegyverek eltűnnek Ukrajnában, és felbukkannak a feketepiacon.

Nemrégiben a Newsweek is idézte őt egy riportban, amelyből kiderült, hogy az ukrán hadseregben a hivatalos kijevi állításokkal ellentétben 70%-os vagy annál is magasabb a veszteségek aránya.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük