KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai botrány – Szaúd-Arábia kitálalt Biden próbálkozásáról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai elnök az olajtermelés korlátozásának halasztását akarta elérni, hogy a félidei választások előtt elkerüljék az újabb üzemanyagár-növekedést.

A Szaúd-Arábiai Királyság Külügyminisztériuma hosszú közleményt adott ki a nemrég bejelentett olajtermelés-korlátozással kapcsolatban. A közlemény lényege, hogy

Biden azt akarta, hogy halasszák el a döntést a félidős választás utánra, mert nem akart azelőtt népszerűségromboló üzemanyagár-emelkedést.

Mint írták teljes mértékben visszautasítják az Egyesült Államok kijelentéseit, amely szerint a tettük politikai indíttatású volt. Kifejtették, hogy az olajtermelés-korlátozást kizárólag gazdasági tényezők befolyásolták. Hozzátették, hogy az OPEC+ csoport valamennyi tagállama támogatta a döntést.

Hozzátették, Szaúd Arábia „az Egyesült Államok kormányával folytatott folyamatos konzultációi révén tisztázta, hogy minden gazdasági elemzés azt mutatja, hogy az OPEC+ határozat egy hónapos elhalasztása – a felvetetteknek megfelelően – negatív gazdasági következményekkel járt volna”.

 

Kiemelt kép: MTI/EPA/SAUDI PRESS AGENCY/SAUDI PRESS AGENCY HANDOUT

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: