KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerika kitart Ukrajna támogatása mellett, már az elektromos autókból is fegyvert csinálnának

Az Egyesült Államok kitart Ukrajna támogatása mellett. Egyes hírek szerint már az elektromos autókból is fegyvert csinálnának. A NATO ezalatt már egy olyan esetre készül, ha novemberben nem Joe Bident választják amerikai elnöknek. Az ukrán elnök közben azt szeretné elérni, hogy a nyugati fegyverekkel orosz célpontokat is támadhassanak.

Cseh gyártmányú rakétarendszerrel lőnek az ukrán katonák Donyeck megyében. Szerintük az orosz csapatok egyre intenzívebben támadnak, ezért nekik is jobban kell védekezniük.

„Vérrel fizetnek minden méter ukrán földért. Nem adjuk ingyen. Minden alkalommal, amikor elfoglalnak egy kis földet, elveszítenek egy, kettő, három, négy, száz vagy kétszáz harcost” – fogalmazott az egyik ukrán parancsnok.

A válaszcsapásokhoz katonákra, fegyverekre és lőszerekre is szüksége van Ukajnának. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök erre szinte napi szinten fel is hívja a nyugati támogatók figyelmét.

„Nagy hatótávolságú fegyverek, a megfelelő minőségű és mennyiségű vadászrepülőgépek, valamint több légvédelmi rendszer, kulcsfontosságú tényezők, amelyek a háború teljes lefolyását befolyásolhatják” – fogalmazott Volodimir Zelenszkij, aki hozzátette: országának még több katonai segítségre van szüksége. Arra kérte az Ukrajnát segítő országokat, hogy lazítsanak az orosz katonai célpontok elleni nyugati fegyverek használatára vonatkozó szabályokon.

A Nyugat elkötelezett Ukrajna pénzügyi és fegyveres támogatása mellett.

A háborúban álló országba rendszeresen érkezik segítség. Hamarosan hatvan darab F–16-os vadászgépet kapnak a NATO-tagállamoktól. Washington pedig nemrég több mint 80 milliárd forintos támogatást ígért.

De ez még nem minden. Az Egyesült Államok ugyanis egyre eltökéltebb.

Fegyvert csinálnak az amerikaiak az elektromos autókból

– írja az Infostart, amely rámutat: csak idő kérdése volt, hogy a fegyveripar felismerje, a modern villanyautók nagy kapacitású akkumulátora és nagyfeszültségű elektromos hálózata nem csak közlekedésre használható.

A lap szerint a General Motors katonai fejlesztésekkel foglalkozó leányvállalata azt vizsgálja, hogyan viselkednek az autóipari akkumulátorrendszerek speciális töltési és kisütési helyzetekben, és az észak-amerikai gyártású energiatároló rendszerek hogyan integrálhatók katonai platformokba.

Ez is érdekelheti:  A titkosszolgálat is részese lehetett a Trump elleni merénylet-kísérletnek

Szakértők szerint az ilyen lépések miatt

a béke egyre távolabbra kerül,

hiszen Oroszország is folyamatosan jelenti be válaszlépéseit a nyugati fegyverszállítások miatt. Moszkva állandó ENSZ-képviselője ismét felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ne szállítson több fegyvert Ukrajnának.

„Minden országot lebeszélünk arról – amelyek még nem tették meg –, hogy fegyvereket biztosítsanak Ukrajnának. Azoknak a fegyvereknek, amelyek Ukrajnába érkeznek bárhonnan, egyértelmű lesz a sorsa. Megsemmisülnek majd” – fogalmazott Vaszilij Nyebenzja, Oroszország ENSZ-nagykövete.

Ezek a nyilatkozatok azonban nem változtatnak a Nyugat hozzállásán. Sőt,

a NATO már arra az esetre is tervet készített, ha ismét Donald Trump lenne az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

A The Wall Street Journal szerint az észak-atlanti szövetség létrehoz egy új parancsnokságot a németországi Wiesbadenben. Itt koordinálják majd a Kijevnek szánt katonai felszerelések szállítását és az ukrán csapatok kiképzését. Korábban az Egyesült Államok koordinálta az ukrán csapatok kiképzését, mostantól viszont a NATO lenne a felelős ezért. Így egy esetleges amerikai elnökcsere után továbbra is támogatni tudják Ukrajnát.

Sajtóhírek szerint a terveket több hónapig készítették elő, de a munkálatok felgyorsultak, miután Joe Biden amerikai elnök a múlt héten rosszul szerepelt a Donald Trumppal folytatott vitában.

 

hirado.hu, M1

 

Kiemelt kép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük