KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Akár egy űrhajót is eltalál az új orosz Sz-550-es légvédelmi rakétarendszer, amely már szolgálatba állt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország új Sz-550-es légvédelmi rendszere sikeresen átment az ellenőrzéseken és szolgálatba állt – közölte a TASzSz hírügynökséggel egy, az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló forrás.

“Az Sz-550-es légvédelmi rendszer sikeresen teljesítette az állami teszteket. Az első Sz-550-es dandár szolgálatba állt” – mondta.


A forrás az új rendszert “a stratégiai rakétavédelem teljesen új és páratlan mobil rendszerének” nevezte, amely “űrhajókat, ballisztikus rakéták visszatérő járműveit és hiperszonikus célpontokat is képes eltalálni több tízezer kilométeres magasságban”.

A forrás szerint az új rendszer Oroszország átfogó rakéta- és légvédelmének részévé válik, amely a Pancir rendszerekből (alacsony magasságban), a nagy hatótávolságú Sz-350, Sz-400 és Sz-500 rendszerekből, valamint az Sz-550 (az űrben is alkalmazható) rendszerből áll.

Hivatalos források egyelőre nem erősítették meg ezeket az információkat a hírügynökségnek.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a minisztérium november 9-i telefonos konferenciáján elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a novemberi, Szocsiban megtartott védelmi ipari találkozókon hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az Sz-350, Sz-500 és Sz-550 lég- és rakétavédelmi rendszerek leszállításra kerüljenek az orosz alakulatokhoz.

Szergej Csemezov, a Rosztyeh állami technológiai vállalat vezetője a Dubai Airshow 2021 kiállításon elmondta, hogy az Sz-550-es rendszer nagyobb hatótávolságú célfelderítő és rakétaelhárító képességgel fog rendelkezni.

Egy, az orosz védelmi minisztériumhoz közel álló forrás korábban a TASzSz-nak elmondta, hogy az Sz-550-es rendszer nem az azonos nevű szovjet korabeli projekt újjáélesztésére tett kísérlet, bár a modern változat megalkotásakor felhasználták annak néhány nem megvalósított koncepcióját.

Kiemelt kép: Sz-400 Triumf

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: