KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Tesco limitálja Nagy-Britanniában a megvásárolható zöldségek mennyiségét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A rossz időjárás és a magas energiaköltségek miatt a paradicsom, az uborka és a paprika is eltűnhet a polcokról.

Az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszerhálózata, a Tesco csatlakozott a rivális Asda, Morrisons és Aldi áruházláncokhoz, és az ellátási hiány miatt korlátozásokat vezetett be a zöldségek vásárlására- jelentette be a szerdán a vállalat.

A Tesco közölte, hogy úgy döntött, személyenként három darabra korlátozza a paradicsom, a paprika és az uborka megvásárolható mennyiségét. A vállalat megjegyezte, hogy elővigyázatosságból vezeti be ezeket a korlátozásokat, annak érdekében, hogy minél többen hozzájuthassanak a szükséges áruhoz.

Az Aldi olcsó szupermarketlánc szintén „ideiglenesen” három darabos korlátozást vezetett be ezekre a zöldségekre. Az Asda nyolc termék, köztük a brokkoli és a málna esetében személyenként három tételre korlátozta a vásárlási limitet, míg a Morrisons négy termék, köztük a brokkoli esetében személyenként kettőre.

Elemzők szerint a mostani gondok két okból adódnak. Először is, a marokkói és spanyolországi beszállítók – az Egyesült Királyság legnagyobb téli friss zöldségforrásai – az elmúlt hónapban megszenvedték a hideget, az esőt és az árvizeket, amelyek megzavarták a betakarítást és lelassították a szállítást. Másodszor, az Egyesült Királyság saját termelői az emelkedő energiaárak miatt nehezen tudták megfelelően működtetni üvegházaikat.

Az összes nagy brit szupermarketet képviselő British Retail Consortium szerint az ellátási korlátozások valószínűleg „néhány hétig” eltartanak, amíg a termesztési szezon beindul, illetve az üzletek alternatív beszállítókat nem találnak. Theresa Coffey, a brit környezetvédelmi államtitkár csütörtökön azt javasolta, a brit vásárlóknak, hogy a tengerentúli paradicsom után való sóvárgás helyett térjenek át a fehérrépára és más szezonális brit zöldségekre.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © Getty Images / Betsie Van der Meer

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: