KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A színházat bezárták, a férfi színészeket a halálba küldték

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Be kellett zárnia egy drámai színháznak az ukrajnai Csernigov városában, miután a helyi katonai sorozóközpont szinte az összes férfi munkatársát behívta – panaszolta a társulat vezetője.

Kijev fokozta mozgósítási törekvéseit, miután az átfogó reformok megkönnyítették a hadsereg számára az újoncok behívását. A Kijevtől mintegy 125 kilométerre északra fekvő településen működő színház 34 alkalmazottja kapott behívót – mondta Andrej Bakijrov a Suspilne hírportálnak múlt vasárnap.

„Hét színész, két hangmérnök, egy szerkesztő, egy hegedűs”

– jegyezte meg. Hozzátette, hogy a listán szereplő személyek közül néhányan már a hadseregben szolgáltak.

A hívásra megjelentek többségét szolgálatra alkalmasnak ítélték és kiképzőtáborba küldték – mondta Bakirov. Néhányuknak, köztük egy 56 éves kiváló színésznek és egy 59 éves sofőrnek azt mondták, hogy vegyenek részt egy hosszabb orvosi vizsgálaton, hogy megállapítsák, a védelmi minisztériumnak szüksége van-e rájuk. Az új szabályok szerint a 25 és 60 év közöttiek mozgósíthatók.

„A színházunk határozatlan időre bezár. Semmit nem tudunk előadni. Mindenki sokkos állapotban van. Szinte az összes embert elvitték”

– mondta a színház vezetője.

Csak a nyugdíjas korú férfiak, néhány diák és egy 24 éves színész maradt itt, aki felmentést kapott a katonai szolgálat alól

– tette hozzá Bakirov.

Vlagyimir Zelenszkij a múlt hónapban új katonai reformot léptetett életbe, hogy növelje a bevonulási arányt és új egységeket hozzon létre Ukrajna Oroszországgal való konfliktusának folytatására. Zelenszkijék szerint Kijev csak Moszkva legyőzésével érhet el „igazságos békét”.

Az új szabályok e hónapban történt életbe lépésével az ukrán gazdaság a jelentések szerint jelentősen visszaesett, mivel a harcképes korú férfiak nem hajlandóak megjelenni a nyilvános helyeken, vagy éppen a munkahelyükön, mert attól tartanak, hogy a sorkatonai járőrök elkaphatják őket.

Mauro Longobardo, az ArcelorMittal nemzetközi óriáscég tulajdonában lévő kijevi acélgyár vezérigazgatója ebben a hónapban nyilatkozta a Financial Timesnak, hogy a gyár léte veszélyben van a munkaerőhiány miatt.

Ez is érdekelheti:  A németek nem akarják elhinni, mi történik Magyarországon – keresik az okokat

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó: Kostiantyn Liberov/Getty Images

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük