KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Russia Today Orbán Viktort idézi: Európának egy USA nélküli NATO-ra van szüksége

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Russia Today angol nyelvű internetes kiadása is foglalkozik azzal az interjúval, ami a svájci Weltwochében jelent meg tegnap. Az RT így összegez:

Európának saját katonai tömbre van szüksége, amely mentes az amerikai befolyástól – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a svájci Weltwoche hetilapnak csütörtökön. Szerinte az Egyesült Államok belerángatja Európát egy olyan konfliktusba, amelyet nem lehet megnyerni, ami egy globális háborút kockáztat.

“A megoldás egy európai NATO lenne” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy az Egyesült Államoknak a befolyása további kiterjesztésére irányuló vágya vezetett a Nyugat és Oroszország közötti feszültségekhez.

Moszkva aggódik amiatt, hogy a NATO tovább terjeszkedik kelet felé, Ukrajnába és Grúziába – állította Orbán, utalva a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott beszélgetésére, alig néhány héttel azelőtt, hogy 2022 február végén kirobbant a Moszkva és Kijev között zajló konfliktus.

“Putyin elmondta nekem, hogy a problémája a Lengyelországban és Romániában lévő amerikai rakétabázisokkal és a NATO esetleges ukrajnai és grúziai terjeszkedésével van” – mondta Orbán a svájci kapnak, megjegyezve, hogy az orosz vezető amiatt aggódik, hogy az Egyesült Államok esetleg ezekbe az országokba is elhelyezi a fegyvereit.

Orbán szerint ez volt az egyik alapvető oka az Ukrajnában zajló konfliktusnak. “Megértem, amit Putyin mondott, de nem fogadom el, amit tett”

– magyarázta a magyar miniszterelnök az ukrajnai orosz katonai műveletre utalva.

Orbán a legelejétől ragaszkodott ahhoz, hogy Magyarország maradjon ki ebből a konfliktusból. Azt is kijelentette, hogy Budapestre “állandó nyomás nehezedik”, mivel más nyugati országok “minden lehetséges eszközzel bele akarnak rángatni minket a háborúba”.

Orbán szerint ez azért van, mert az EU az USA érdekeit szolgálja a saját érdekei rovására. “A brüsszeli döntések gyakrabban tükrözik az amerikai érdekeket, mint az európaiakat” – mondta.

Véleménye szerint a nyugati nemzeteknek valódi “vágyat” és “akaratot” kell tanúsítaniuk a béke érdekében, ha azt akarják, hogy az Ukrajnában megvalósuljon.

“Ez az akarat az, ami ma hiányzik, legalábbis Nyugaton” – mondta.

Magyarország többször felszólított a békére a Moszkva és Kijev közötti konfliktus során, valamint bírálta az Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciókat és az Ukrajnának történő fegyverszállításokat. A hét elején Orbán azt mondta, hogy a folyamatban lévő ellenségeskedés senkinek sem használ a világon. Magyarország volt az egyetlen NATO-ország is, amely támogatta Kína Ukrajnára vonatkozó béketervét – foglalja össze a Russia Today.

Ez is érdekelheti:  Már a gyilkosságért elítélteket is a frontra küldenék az ukránok

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Orbán Viktor a Weltwochénak: Magyarország vezetése elég erős ahhoz, hogy távol tartsa az országot a háborútól

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük